Februari Gadget | The Gadgetman

Aktie cameraElmo SUV-Cam

Breng aktie in beeld.

Aktie breng je niet in beeld door het te filmen, maar het te ondergaan! Gefilmde personen op fiets, motor of skies zijn leuk om naar te kijken. Veel spannender is het om te zien wat de aktieve persoon zelf ziet. Iedereen heeft wel eens de on-board camera's gezien op Formule 1 wagens of snelle motoren. De beelden van die camera's zijn vele malen interessanter dan het gefilmde object. Maar om daar nu de dure kwetsbare camcorder voor in te zetten.... Er zijn al diverse oplossingen voor helm camera's of losse lenzen. Toch zijn deze oplossingen vaak niet compact genoeg, te kwetsbaar of te onhandig te bedienen.

Nu is er de Elmo SUV-Cam. Een kleine waterdichte lens (tot 3 meter) aan een stevige kabel gekoppeld aan een mini recorder. De lens stuurt het signaal naar het opname apparaat dat de beelden in mpeg4 opslaat op een SD kaart. Door de 1 knops bediening voor aan/uit en start/stop is de SUV-Cam ook met dikke handschoenen goed te bedienen. De recorder is gemakkelijk in een borstzak op te bergen. Eventueel is ie licht genoeg om met Ducktape overal aan vast te plakken.

Pimp je video beelden met echte aktie en leg deze vast met de SUV-Cam. De resolutie is voldoende. Perfect zou een iets hoge resolutie en beeldverhouding 16:9 zijn. De vraag is dus: nu 800 Euro uitgeven of wachten op SUV-Cam 2.Verwachte prijs: 700-800 Euro
www.elmo.co.jp/suv-cam/en

Luister naar The Gadgetman's eerste podcast poging:
Gadgetman SUV-Cam
© 2004-2022 ID-Tank