April Gadget | The Gadgetman

Kleine Spielberg camcorderSony HDR-TG3
Volledig High Definition filmen met klein doosje

De compacte Sony Handycam HDR-TG3E is net iets groter dan een gemiddelde mobiele telefoon en daarom overal gemakkelijk mee naar toe te nemen. Het is de kleinste en lichtste Full HD camcorder ter wereld met een opnameresolutie van 1920x1080i. Dankzij het 5.1kanaals surround-geluid legt de videocamera alles vast in het beste beeld en geluid.

Naast zijn compacte afmetingen is het ook de eerste camcorder met een krasbestendige titanium behuizing. Dit materiaal is 40 procent lichter dan metaal en twee keer sterker dan aluminium.

Altijd mooie opnames
De ClearVid CMOS sensor is afkomstig van professionele camcorders en de digitale spiegelreflexcamera’s van Sony. Hiermee wordt de lichtgevoeligheid vergroot, waardoor ook in donkere omstandigheden, zoals binnenshuis, een perfect beeld wordt opgenomen.

Binnen het compacte ontwerp van de HDR-TG3E schuilt een grote hoeveelheid technologie die de mooiste opnames zeer eenvoudig mogelijk maakt. Face Detection stelt automatisch scherp op maximaal acht gezichten en brengt deze optimaal in beeld. Daarnaast is de HDR-TG3E uitgerust met een automatische zoommicrofoon die zich richt op de onderwerpen in beeld.

Optimaal gebruiksgemak
Het lcd-touchscreen maakt de bediening eenvoudig en met een simpele duimbeweging zijn functies als opnemen, zoomen en schakelen tussen video- en fotomodus aan te sturen. Dankzij de ‘Quick On’-modus start de HDR-TG3E razend snel op en is daardoor binnen een seconde gebruiksklaar.

Scènes terugkijken en delen
Na het filmen zijn scènes eenvoudig terug te vinden via de Visual Index, Film Roll Index en Face Index. Met Face Index kan gezocht worden naar bepaalde beelden van de scène en gezichten die in de scène voorkomen. Dankzij de meegeleverde 4GB Memory Stick Pro Duo is het meebrengen van losse tapes voorgoed verleden tijd. Optioneel zijn er MemorySticks verkrijgbaar met een grotere opname capaciteit.

Via het meegeleverde Handycam Station is opgeslagen materiaal met één druk op de knop met behulp van een PC op DVD te branden.


De HDR-TG3 is beschikbaar vanaf mei 2008 en kost 899,- euro.
Meer info: Sony site
Clicky Web Analytics