Oktober Gadget | The Gadgetman

Natuurlijk hulp licht bij filmenRotolight RL48 'Stealth Edition' Camcorder LED-licht

Betaalbaar professioneel licht


Natuurlijk heb je als hobbyfilmer een top camera die in donkere situaties prima beeld oplevert. Immers alle camcordertests lijken kwaliteit voornamelijk te beoordelen op lichtgevoeligheid. Hoe lichtgevoelig de camcorder ook is, het blijft handig om soms bij te lichten. In schaduwsituaties is wat extra licht op het onderwerp prettig. Als je in je uppie filmt kan je niet ook nog eens met een reflectiescherm gaan sjouwen. Rotolight is een ongelooflijk slim hulp licht voor de semi-pro. Allereerst is de Rotolight makkelijk rond een shotgun microfoon te bevestigen. Doordat de high power leds gevoed zijn door AA batterijen is het ook nog eens handig in de praktijk. Geen gerommel met accu's. De lichtopbrengst van de 48 LED's is hoog en stroomverbruik relatief laag. Als bonus zitten er diverse filters in de behuizing waardoor de warmte van het licht eenvoudig in te stellen is. De RL48 levert gekalibreerd 'Daglicht' 5600K, 4200K en 'Tungsten' licht 3200K.


Snel werken, maar....
De Rotolight is door de AA batterijen bijzonder praktisch in gebruik. De behuizing is weerbestendig. Als geheel geeft de Rotologht een degelijke indruk. Een klein minpunt is de binnenkant van het ontwerp. Het is duidelijk dat de designers hier wat minder aandacht aan hebben besteed. Bij het wisselen van de batterijen krijgt de kwaliteitsbeleving een kleine dip. Het doet niets af aan het uiterlijk van dit handige hulp licht of het gebruiksnut. Dat is beide prima in orde.

Het gemak van de ronde vorm kan soms een beperking zijn. Wanneer je niet beschikt over een camcorder met een shotgun of met bijvoorbeeld de Røde Stereomic voor het geluid werkt, is de Rotolight niet toe te passen. Gelukkig blijven er handige Harrie's. Onderstaand een proto van een hot-shoe adapter waardoor de Rotolight op vrijwel elke camera past. Wie weet laten de makers van Rotolight zich inspiren door dit proto.


Proto ontwerp door Eindhovense designer voor eigen gebruik GadgetmanPrijzen en info:
De Rotolight RL48 kost ongeveer 100 Euro
Meer info op de Rotolight site of de Nederlandse importeur Provak

Clicky Web Analytics