April Gadget | The Gadgetman

App-ril

App-store
Apps voor Contour, Sony, Samsung en Sonos

Een product is pas een product als er een app voor is...


Apps en een App-store; je moet de afgelopen twee jaar op een andere planeet geleefd hebben, als dit je niets zegt. Apple vernieuwde de gsm markt met de iPhone. Een van de succes factoren is het grote aanbod van applicaties die op de iPhone (en tevens iPods en iPads) draaien. Gemak en waar voor je geld, zijn de redenen waarom de consument er voor gezwicht is. Apple maakt het wel heel gemakkelijk om apps te downloaden en die, indien nodig, veilig te betalen. Minpuntje blijft het makkelijk ongedaan maken van de aankoop als binnen 24 uur de applicatie toch tegenvalt.
Contour-Viewfinder-App

Nieuwe functionaliteit
Grote en kleine merken kunnen niet meer om de app markt heen. Apps moeten meerwaarde aan producten en diensten geven. Van NS reisplanners tot Vara-gids of een Huishoudbeurs app. Gelukkig zijn er ook vernieuwende apps die nieuwe functionaliteit aan een product geven. De makers van de Contour helm camera worstelen al een paar jaar met 1 tekortkoming aan hun product; de camera heeft geen viewfinder. Met een revolutionaire app lost Contour dat nu op. Een applicatie voor de iPod Touch of iPhone, tovert het beeldscherm om in een viewfinder voor de camera. Draaloos geeft de camera het beeldsignaal door naar de iPod/iPhone. Zo is nu voor de aktie begint, goed de camera te richten. De Contour app maakt het zelfs mogelijk om de instellingen van de camera te wijzigen. Voor gebruikers van de Contour helmcamera is dit werkelijk een doorbraak.

Sony-Media-Remote
Afstandbediening apps
Opmerkelijker is de omarming van Audio/Video A-merken zoals Sony en Samsung van het IOS platform. Deze maand introduceren Sony en Samsung apps die een smartphone of tablet omtoveren in een super afstandsbediening. Natuurlijk komt er eerst een IOS versie voor iPod/iPhone/iPad ; daarna is Android aan de beurt. Samsung komt direct met een Android versie voor de eerste Tab van het bedrijf. Zo krijgt de Tab opeens meerwaarde als controller van de apparatuur. Het zal in 2011 nog wel even tobben zijn met allerlei apps voor de diverse hardware in huis. De trend is echter dat binnen een twee tot drie jaar de afstandsbediening verdwijnt. De makers van universele afstandsbedieningen rest niets anders dan zich volledig te richten op het maken van een universele besturings app.

sonos-android

Eerst iPhone, dan Android
Vrijwel zonder uitzondering is er eerst een IOS app voor dat er een Android versie komt. Zo is er al bijna twee jaar een app voor Sonos op de iPod/iPhone en zelfs speciaal voor de iPad. Begin dit jaar kondigde Sonos de Android versie aan. Het is nog even wachten maar volgens Sonos komt ie er echt aan. Als we de markt analisten mogen geloven zal Android leidend worden binnen een paar jaar. De tijd zal het leren wat de status App-ril 2012 is. Vooralsnog zijn alle tekenen dat IOS nog steeds het eerst de nieuwe apps zal leveren.

Meer info mbt Contour app op de Contour website of iTunes; Sony app in iTunes en Sonos op de Sonos/Android website.

Clicky Web Analytics