September (IFA) Gadget | The Gadgetman

Slim geluid

press_collection1_2389
Urban Ears:
echte hoofdtelefoon innovatie die bij je past


UE-Bagis-orange

Hoofdtelefoons overal
Een gemiddeld huishouden moet inmiddels meer dan 2 hoofdtelefoons per hoofd van het gezin hebben. Ze zitten bij je mp3 speler, bij je smart phone en natuurlijk straks ook bij je tablet. Persoonlijke multimedia heeft de hoofdtelefoon onmisbaar gemaakt. Opvallend is dat geluidskwaliteit echt niet meer het belangrijkste is. Niet de traditionele audio merken zoals AKG, Sennheiser en BeyerDynamic bepalen de richting in hoofdtelefoonland; nee het zijn nu meer mode gerichte merken zoals Wesc, Monster en Urban Ears. Hoofdtelefoons zijn lifestyle geworden. Passend bij je mode stijl en verkrijgbaar bij je kledingzaak.

ZoundPlug
Innovatie
Juist in een tijd waar hoofdtelefoons in bijna elke kleur of passend design te koop zijn, is het opmerkelijk dat de fabrikant die voorop liep in deze mode trend voor hoofdtelefoons, ook nog eens verrassend innoveert. Toen begin 2010 3D televisie de boventoon voerde op de grootse Electronica beurs CES in Las Vegas, kwam Urban Ears met een geniale vinding: de ZoundPlug. De hoofdtelefoons van het model Plattan kregen een extra mini-jack aansluiting waarmee een andere hoofdtelefoon bezitter kan meeluisteren. Meerdere Plattans zijn zo door te lussen tot een maximum van zes hoofdtelefoons.

Op de IFA in Berlijn toonde UrbanEars dat ze niet stil hebben gezeten. Maar liefst drie minstens net zo geniale vindingen. Zo hebben de Bagis modellen een soort Lego knopje op de achterzijde van de oortjes, waardoor ze aan elkaar te koppelen zijn. Na luisteren hoef je nu niet langer de oortjes in de broekzak te proppen of quasi nonchalant deels in het T-shirt te stoppen. Nee nu klik je de oortjes achter je nek aan elkaar. Klaar voor gebruik en niet hinderlijk in de weg.

UE-Medis-mocca

Medicinaal geluid
De Medis modellen zijn ideaal voor sporters of diegene die geen geprop in de gehoorgang wil. Bijvoorbeeld bij gevoelige huid in de gehoorgang is de Medis ideaal. De Medis maakt gebruik van het kuiltje dat ieder oor boven de gehooringang heeft. Een rubbertje klikt hier in en de mini luidspreker plaatst vanzelf voor de gehoorgang. Dit systeem is gepatenteerd en heet EarClick. Het resultaat is een prima passing die bij de wildste bewegingen niet losgaat. Omdat de luidspreker niet in de gehoorgang zit maar ervoor, is omgevingsgeluid nog enigszins te horen. Wel zo veilig in het verkeer. Een klein minpuntje is dat door deze plaatsing geen ultradiepe bassen hoorbaar zijn. Verder is het geluid prima en de Medis voor vijf tientje een puike mini hoofdtelefoon. Het EarClick systeem zit ook in de Marshall oortjes die uit dezelfde fabriek komen.

Op de IFA toonde UrbanEars een nieuwe DJ hoofdtelefoon met een mini en volwaardige Jack stekker. Deze oplossing is wederom geniaal in eenvoud. Het hoofdtelefoonsnoer heeft aan beide kanten een jack stekker. Een grote aan de ene en een mini aan de andere kant. Beide kanten kunnen in de hoofdtelefoon. Zo heb je altijd de juiste stekker voor alle apparatuur paraat.

Elke UrbanEars hoofdtelefoon heeft een in het snoer ingebouwde afstandsbediening en microfoon. Deze multimedia uitbreiding werkt op alle IOS apparaten, de meeste blackberrys en HTC smartphones.


Meer info mbt UrbanEars hoofdtelefoons op deze website

Clicky Web Analytics