2012 Camera | The Gadgetman


samsung-galaxy-camera-front


De leukste gezinscamera van 2012


Samsung Galaxy Camera
Met de mini camera van een smartphone zijn al heel wat belangrijke momenten vereeuwigd. Schijnbaar is de kwaliteit van dergelijke foto’s voor heel veel mensen al meer dan voldoende. Je hoeft immers geen camera meer mee te sjouwen. Als bonus kan je ook nog eens de foto’s snel op het internet met vrienden delen via sociale media. Er zijn inmiddels compact camera’s met een wifi verbinding om foto’s met anderen te delen. Vaak blijft het een enorm gedoe. Nu is er dan de symbiose tussen compact camera en smartphone en mini-tablet: de Samsung Galaxy Camera. Serieus genoeg als vervanger van de gewone camera?
samsung-galaxy-camera

Android succes - Samsung succes
De Galaxy smartphones van Samsung hebben het Android platform ontegenzeggelijk succesvoller gemaakt dan het IOS van Apple. De leercurve van deze smartphones is erg stijl. In een mum van tijd kunnen de tieners meer met zo’n apparaat dan menig dertig plusser. Samsung maakt ook prima hardware. Dat Android apparaten voor een lager prijspunt beschikbaar zijn, verklaart ook een deel van het grote marktaandeel. Maar voor succes blijft kwaliteit een randvoorwaarde. Die kwaliteit voel je met de Galaxy camera in de hand. Geen hoopje plastic maar een solide camera. De gehele achterkant is een touchscreen met de hoge HD kwaliteit van Samsung. Kristal helder beeld met diepe contrasten.

De camera is uitgerust met Android 4.1™ (Jelly bean) met alle toeters, behalve het bellen van een moderne smartphone. Standaard zitten alle applicaties op de Galaxy Camera die nodig zijn voor fotograferen en filmen. Natuurlijk zijn ook effecten toe te passen en zelfs films met titels te monteren. De dropbox integratie zorgt direct voor een veilige backup route. Natuurlijk is het ook mogelijk om allerlei applicaties toe te voegen uit de Google Play Store. Of het nu nieuws, weer of gamen betreft, het kan allemaal.
samsung-galaxy-camera-top
Geef de Samsung Galaxy Camera aan de kinderen en ze kunnen er direct fraaie plaatjes mee schieten. Helaas weten ze ook hoe ze in een mum van tijd de camera vol hebben met allerlei spelletjes. Met tablets mis je al de mogelijkheid van meerdere accounts, maar met zo’n familie camera helemaal. Wiens account ga je nu gebruiken op deze camera? Samsung heeft een gewaagde en vernieuwende stap gezet met deze Android compact camera. Het gebruiksgemak is enorm en maakt duidelijk dat deze ingeslagen weg de route is die velen zullen gaan volgen. Er is echter wel ruimte voor het optimaliseren van de gebruikersinterface voor gebruik door meerdere personen. Meer accounts en een gast account is een absolute must.


samsung-galaxy-camera-back

Connected camera
De robuustheid van de camera zit wel snor, maar hoe is de kwaliteit van het beeld? Op het eerste gezicht zijn de foto’s op de camera haar en haar scherp. Het inzoom bereik met 21x optische zoom is ronduit indrukwekkend en voor 99% van de situaties ruim voldoende. Het scherpstellen en de ingebouwde flits werken ook zoals het hoort. Het enige minpuntje is het oranje scherpstel lampje. Dat wil je af en toe uit kunnen zetten. Bijvoorbeeld bij het fotograferen van dieren of voorstellingen. In de instellingen is het aan/uit knopje niet te vinden. Zodra je de foto’s op een groot computerscherm of flatscreen bekijkt, is het duidelijk dat de Galaxy Camera het nivo heeft van een doorsnee compact camera. De groothoek en zoom zijn dus dik in orde; de scherpte van de foto’s is wat minder. Maar deze scherpte is nog steeds vele malen beter dan de resulaten van een smartphone of een oudere compact camera waar hele volksstammen nog mee rondlopen.

De Samsung Galaxy Camera is zonder twijfel de leukste foto/film camera voor het hele gezin van 2012. Samsung heeft het aangedurfd om een smartphone/tablet besturing op een camera te zetten. Het resultaat is een makkelijk te bedienen camera, met nagenoeg oneindige mogelijkheden. Internetten, emailen en beelden delen zijn overal mogelijk dankzij niet alleen wifi maar ook eventueel via een data sim. Alleen voor bellen is nog een telefoon nodig. Nu hopen dat de aktie aanbieding van 100 Euro retour en gratis internet sim ook in 2013 een vervolg krijgt. Anders is het nu nog snel even naar de winkel rennen!

Clicky Web Analytics