Winterkoude Gadget | The Gadgetman


It giet aon!

smart-touch-gloves

Smart Touch handschoen;
trek hem aan

De temperatuur daalt en de Elfstedenkoorts stijgt. En dan opeens merk je dat inderdaad gewone handschoenen niet handig zijn met een smartphone. Of ie nou geweven, gebreid of van fleece is gemaakt, negen van de tien keer zal de telefoon onbedienbaar zijn met een gewone handschoen. In dat gat in de markt zijn plotsklaps veel bedrijven gestapt. Vaak niet de bedrijven die al jaren handschoenen maken, maar nieuwe bedrijfjes die deze behoefte hebben onderkend en snel met oplossingen zijn gekomen. Touchscreens zijn immers heel snel aan het doorbreken in routeplanners, pinautomaten, tankstations, tablets, camera’s en natuurlijk ook smartphones

smarTouch-gloves

Pasvorm, kleur en functie
In het gala aan handschoenen die wel met een touchscreen werken zijn er veel opties. De meeste zijn gebreid omdat in de productie relatief gemakkelijk een draad kan worden meegenomen die ‚aardt’ en daarmee de handschoen geschikt maakt voor een touchscreen. Het is een kwestie van smaak, maar echt hip zijn ze vaak niet. Opmerkelijk zijn de handschoenen van Smart Touch Gloves. Het zijn fleece handschoenen met een speciale buitenlaag die het water gedeeltelijk afstoot. Aan de binnenzijde zit een rubber opdruk die veel grip geeft en zelfs erg prettig is. In de wijsvingertop en duim zit een speciaal stukje stof dat zorgt dat touchscreens bedienbaar blijven. Het werkt zeer goed en is eigenlijk in draag comfort totaal niet te onderscheiden van een gewone sporthandschoen. De diverse maten en kleurtjes maken dat er altijd wel een paar is dat speciaal voor jou gemaakt is. Met deze koude dagen behoren de Smart Touch Gloves tot de standaard uitrusting om naar buiten te gaan. Of het nu voor een schaatsritje of gewoon een wandeling is. In de bevroren auto is de betere grip op het stuur ook nog eens prettig.

Zijn de Smart Touch Gloves perfect? Nee. Ze zijn comfortabeler en warmer dan de meeste gewone handschoenen en de basisbediening van een touchscreen is geen probleem. Echter typen op een klein scherm toetsenbordje is lastig. Daar is een gebreide variant beter voor geschikt, maar minder warm.

Meer info: Isotoner website, Aglove website
Goed info filmpje klik hier
Clicky Web Analytics