Mei Gadget | The Gadgetman


Handsfree bellen en muziek luisteren in de auto

Jabra-freeway-side

Jabra Freeway voor perfect handsfree bellen en meer
Vanaf de levering van de Citroen C4 Gran Picasso erger ik mij aan het multimedia telecom systeeem. De iPod wordt niet ondersteund zoals beloofd; de routeplanner was al verouderd bij aflevering en de harde schijf voor mp3 muziek crasht om de haverklap. De ingebouwde telefoon zou dan alles nog goed kunnen maken, maar elk gesprek begint aan de andere kant met de vraag of ik terug wil bellen als ik een betere verbinding heb.

Jabra-Freeway-front
Van Jabra kreeg ik de Freeway om eens eindelijk goed te kunnen bellen. Allereerst is het plaatsingsgemak van de Freeway uniek. De Freeway is gewoon aan de zonneklep te bevestigen. Geen schroeven, klittenband of zuignap. De accu is zo goed, dat eens in de twee weken een paar uurtjes opladen voldoende is. Wanneer de Jabra Freeway standby in de auto zit te wachten op een autorit, dan schakelt hij over op extreem laag standby stroomgebruik. De beweging sensor activeert de unit direct wanneer men instapt.

Jabra
Pairen gaat eenvoudig met een stemcommando. De test unit is Engelstalig, maar makkelijk met een update om te zetten naar bijvoorbeeld Nederlands. Pairen is slechts éénmaal bij installatie noodzakelijk. Daarna herkent de Jabra direct de telefoon zodra deze in de buurt is. Bellen met de Freeway is werkelijk een genot. De Freeway leest zelfs de naam voor van degene die belt. Bellen gaat dus prima en eindelijk verstaan de bellers mij. Op een rit in het buitenland blijkt de Freeway ook een leuke autoradio. Met een weekpas van t-Mobile voor onbeperkt dataverkeer in het buitenland, blijkt het prima om Nederlandse radio in het buitenland te blijven beluisteren. Met de Tunein app op de smartphone en een bluetooth verbinding met de Freeway speelt elke internet radiozender tot diep in Italië. De kwaliteit van de Freeway als radio is verbazend goed. Verwacht geen disco, maar menig transistor radio klinkt minder goed.


En hoe is dan het verschil tussen de Freeway en de af fabriek telecom oplossing van Citroen?


Website Jabra Freeway klik hier

Clicky Web Analytics