HTC Re; een eigenzinnge en gemakkelijke camera


HTC-Re


HTC Re camera

Een mini cam voor heel veel plezier

Is er nog ruimte voor een nieuwe kleine action cam of lifelogger tussen al die camera's die er al op de markt zijn? HTC durft de uitdaging aan met de Re camera. Een eigenzinnig vormgegeven camera om niet enkel actie, maar ook het dagelijks leven vast te leggen.

De eerste reacties op de vormgeving van de Re zijn lacherig. Associaties met puffers en periscopen moet je rustig over je heen laten komen. Wanneer de grapjes gemaakt zijn, kan je uitleggen wat voor een mirakels slimme gadget dit is. De Re is een opvallend vormgegeven camera. Een handgreep, met haaks daar op de lens. Er ontbreekt een viewer of beeldschermpje. Ook menu keuzes en knoppen kan je niet op de Re vinden. Enkel een grote chrome knop en een klein knopje aan de voorkant. Ook een aan/uit schakelaar ontbreekt.

HTC-RE-Camera-action

Veelzijdig
De Re staat altijd stand-by. Neem hem in je hand en een sensor in de greep zet direct de Re aan. Druk op de knop en je maakt een foto. Druk je knop een paar seconden in en de camera begint te filmen. Druk nog eens op de knop en het filmen stopt. De knop op de voorkant dient om de slow motion stand van het filmen in en uit te schakelen. Alles wordt opgenomen op een micro-sd. Deze is aan de onderkant te wisselen. Tevens zit aan de onderkant een mini USB aansluiting voor opladen en gegevens overdracht naar PC of Mac. De beelden die je zo op de computer zet bevatten de volledige detaillering. Beelden zijn ook met een smartphone of tablet draadloos te ontvangen. De beelden zijn dan net wat kleiner qua bestandsomvang en dus minder gedetailleerd. Deze workflow maakt het wel mogelijk om snel de beelden via sociale media te delen.

HTC-RE-fiets

Handige extra's
De opzet van de Re camera is dat je het leven vastlegt zonder een smartphone voor je neus. Een scherm belemmert immers het zicht en zorgt ook dat je wat minder het moment kan beleven. De Re in de hand zorgt dat je volledig de werkelijkheid waarneemt en toch een herinnering vastlegt. Omdat het een groothoek lens betreft met de beste smartphone camera technologie, zijn de beelden voor privé gebruik voor de mensen mensen ruimschoots voldoende. De foto's zijn fraai; de filmbeelden af en toe wat schokkerig. Dat is vreemd want met de smartphone app kan je stabilisatie instellen. Het beeld blijft wat schokkerig door de bitrate. Als HTC dit oplost is de Re een mirakels leuk cameraatje.

De Re is slim vormgegeven en heeft goede specs als fotocamera. Een 16 mp sensor legt HD video vast en de Re is standaard waterdicht tot maximaal één meter. HTC komt met diverse nieuwe accessoires voor bevestigen op fiets, motor of om de Re te dragen als siergadget.

Conclusie
De Re wijkt op alles af van de norm. In de praktijk is de camera erg handig en met iets beter video resultaat ook een serieus alternatief voor een dure actie camera. De HTC Re kost iets meer dan 150 Euro.,

Clicky Web Analytics