Thermo Peanut
Stacks Image 437

Sen.se Peanut sensor

Meten en weten was niet eerder zo gemakkelijk

2017 wordt het jaar van de het Internet of Things (IoT). Lampen, camera's, verwarming en ga maar door, zijn verbonden met het internet. Apple en Google strijden om de gunst van de consument om de centrale interface te mogen zijn. Maar het begint wel allemaal met apparaten die verbonden zijn met het internet. Sen.se is al een tijdje bezig en introduceerde een paar jaar geleden een heel leuk concept op de markt: Mother. Een hub met diverse sensoren die van alles kunnen meten. Bewegingen van deuren, temperatuur, pillendoosjes en ga maar door. De makers komen nu met enkel de sensoren of wel Peanuts. Een super leuk concept.
Stacks Image 1818
Stacks Image 1815

Thermo peanut

Plak de kleine sensor in de koelkast, in de slaapkamer of in het dashboard kastje en je weet altijd wat de temperatuur op de betreffende plek is. Let wel dat de peanuts anders dan het Mother systeem enkel via bluetooth verbinding maken. Wanneer de verbinding gemaakt wordt krijg je realtime plus alle log informatie in de app.
De Thermo peanuts werkt samen met Nest. Zo kan je goedkoop extra temperatuur metingen in je huis regelen. Via IFTT is het zelfs mogelijk om acties van andere IoT apparaten te triggeren. Is de peanuts niet verbonden met de telefoon, dan kan hij wel signaleren dat er iets niet gaat zoals gewenst. Voer bijvoorbeeld een maximale waarde in en wanneer de temperatuur deze overschrijdt dan piept de peanut.


Guard peanut


De groene peanut is vergelijkbaar met Tile of andere producten die waarschuwen bij het verbreken van de bluetooth verbinding. Super handig om bijvoorbeeld in je tas te doen en een waarschuwing te krijgen als je tas er vandoor gaat of je hem vergeet. Juist bij deze toepassing is het wel jammer dat hij niet via wifi verbonden is. Je had dan bijvoorbeeld kunnen weten of een deur open of dicht gaat. De Guard meet namens ook beweging. Wanneer is het katteluikje open geweest of is oma al de slaapkamer uit geweest. Dat was met Mother wel mogelijk. De makers kiezen bewust voor enkel het energie zuinige bluetooth.
© 2004-2022 ID-Tank