Apple CarPlay geeft elke auto het Tesla gevoel
Stacks Image 437

Apple CarPlay

Het Tesla gevoel voor elke auto

Wie eens een ritje in een Tesla heeft gemaakt kent t gevoel. Los van de elektrische aandrijving is het display een verademing. Goede informatie, perfecte telefoon- en navigatie integratie en internet voor streaming audio uit bijvoorbeeld Spotify. Daarbij is de middenklasse auto anno 2016 qua entertainment op Fred Flintstone nivo. Dankzij Apple CarPlay komt daar verandering in.
Stacks Image 440
Apple heeft in het besturingssysteem voor iPhone en iPad een optie ingebouwd om te communiceren met een extern scherm in de auto. Het scherm moet aan bepaalde afmetingen voldoen en de touch interface zich netjes houden aan een bepaald protocol. Het resultaat is dat een aangesloten iPhone de apps op het display kan tonen en laten bedienen. De app moet wel ingebouwde ondersteuning voor CarPlay hebben. Momenteel zijn dat er nog niet veel, maar het aantal groeit snel. RTL nieuws, Spotify, Deezer zijn een paar voorbeelden van lekker werkende carPlay apps. Natuurlijk zitten de Apple apps voor contacten, telefoon, berichten, navigatie en muziek standaard in CarPlay. Bekijk hier onder een filmpje voor een eerste indruk.

Conclusie
Apple CarPlay is werkelijk een revolutie voor car entertainment. Omdat alle intelligentie in de aangesloten iPhone zit is updaten een fluitje van een cent en is car entertainment, wat jaarlijks de technologische ontwikkelingen bijhoudt, eindelijk mogelijk
© 2004-2022 ID-Tank