Manfrotto Drone rugzak is de eerste top accesoire voor hobby drone filmers
Stacks Image 437

Manfrotto rugzak voor DJI Phantom

De perfecte reisgezel voor drone filmers

2015 was het jaar waarin de drone gemeengoed werd. Er zijn zelfs al accessoires op de markt. Vaak erg kleinschalig, maar soms ook geschikt voor de massa. Zo komt het Italiaanse A-merk Manfrotto met een drone tas. Manfrotto is de standaard qua foto/video statieven en tassen. Normaal is het Italiaanse bedrijf niet de snelste qua trends. Nu is het de eerste met een serieuze tas voor DJI Phantom gebruikers. In de praktijk blijkt de tas zelfs voor meer merken prima geschikt. Een Xiro drone, die wij ter test hebben liggen, past er ook perfect in.
Stacks Image 648
Gebruiksnut
Manfrotto heeft een reputatie met slim ontworpen producten. Slimme details die in de praktijk getest zijn en hun nut hebben bewezen voordat ze in productie worden genomen. Zo is de rugzak een compleet opbergsysteem voor een drone, compleet met alle accu's en afstandbediening. Aan de buitenkant van de rugzak is een statief te bevestigen. In het bovenste vak kan een fotocamera opgeborgen worden. Zo ondersteund Manfrotto de alleenwerkende vlieger/ cameraman. Wanneer de drone gebruiksklaar is gemaakt met de props bevestigd, dan past de drone nog steeds in de rugzak. Met ritsen zijn openingen te maken waar de props prima doorheen kunnen. Zo verplaatst de drone filmers zich gemakkelijk tussen lokaties.
De tas is solide en heeft stevige beschermingsdelen. Natuurlijk kan een tas nooit dezelfde klappen opvangen als een koffer. In de praktijk is een koffer echter erg onhandig bij mobiel filmen.
Stacks Image 440
Conclusie
Manfrotto breekt met de traditie om vaak achter de feiten aan te lopen. De Italianen hebben de drone markt tijdig onderkent en een pracht product opgeleverd. Alles ademt uit dat het goed doordacht is en met oog voor kwaliteit is geproducteerd.
© 2004-2022 ID-Tank