MyKronoz Zetime | Het Zwitserse smartwatch
Stacks Image 437

MyKronoz ZeTime

Slim horloge met Zwitserse precisie

Slimme horloges zijn er nog niet zo lang, maar geen markt is zo dynamisch als deze. Vijf jaar geleden zette het eerste echte slimme horloge, de Pebble, de horlogemarkt op zijn kop. Het merk is inmiddels verdwenen. AppleWatch, Google WearOS, de Fossil groep en Fitbit lijken de enige overlevers in deze markt. En dan is er opeens MyKronos. Een nieuw Zwitsers merk met productie in China. Met een geheel eigen besturingssysteem en in een mum van tijd diverse modellen met accessoires.
Stacks Image 648

Zwitsers merk

In alle communicatie benadrukt MyKronoz uit Zwitserland te komen. Het land wat synoniem staat aan kwaliteitsuurwerken. Het kantoor, de ontwerpen en sommige onderdelen hebben de roots in Zwitserland. De assemblage vindt plaats in China. Een beetje vergelijkbaar met Apple; ‘designed in California, made in China’. De producten is breed en alle productnamen beginnen met Ze. Waarschijnlijk een grapje naar de fonetische uitspraak van ‘The’ door fransen. Zwitserland is namelijk ook meertalig. Bijna een vijfde van de inwoners spreekt Frans. De modellen variëren van stappenteller vormgeving tot fraaie heren en dameshorloges.
Stacks Image 664
Stacks Image 666

ZeTime

Het model ZeTime is er in een dames en herenuitvoering en is uniek door de traditionele moderne uitstraling die niets verraadt van de ingebouwde slimheid en het beeldscherm. Je ziet immers gewoon een heel fraai uurwerk met wijzers. De wijzerplaat is echter een beeldscherm dat kan oplichten bij bewegen van de pols of de druk op een knop. Dit beeldscherm toont dan heel fraai de informatie die je van een smartwatch mag verwachten. Gezondheidsinformatie zoals stappen, verbruikte calorieën, maar zelfs de hartslag. Natuurlijk kunnen ook berichten van de telefoon (iOS en Android) tonen. Met de app kan je heel veel instellen om het horloge vrijwel exact zo de informatie te laten tonen als dat jij dat wilt.

Het bijzondere aan ZeTime is dat bij het lezen van een bericht, de wijzers in horizontale stand gaan om zo het bericht goed leesbaar te maken.
Stacks Image 654

Kwaliteit en functioneel

Alles ademt kwaliteit aan de ZeTime. Het materiaal en de vormgeving, maar ook de interface op het horloge en in de app. Van de tientallen horloges en stappentellers die ik getest heb in de afgelopen vijf jaar, behoort de interface van ZeTime tot de top. Mooie kleuren en consistentie in het ontwerp. Bij de eerste versies was het een beetje rudimentair, maar met de laatste updates in de ZeTime een waardig alternatief voor Apple en Android. Het grootste voordeel is dat het horloge erg zuinig is en niet elke dag aan de lader hoeft. Is het horloge bijna leeg, dan schakelt het beeldscherm uit en heb je altijd nog een aantal dagen gewoon de wijzers. Echt een verademing in smartwatch land. Enkel merken uit de Fossil groep hebben ook deze functionaliteit, maar deze horloges zijn qua smartwatch minder rijk aan functies en kunnen qua functionaliteit en besturingsysteem nog niet tippen aan ZeTime.

De ZeTime straalt aan alles kwaliteit uit, is rijk aan functionaliteit en is dankzij de waterdichtheid en lange accuduur ook echt dagelijks en op reis te gebruiken als horloge.
© 2004-2022 ID-Tank