Mei/ Juni | The Gadgetman

'Zoete' Magazine - Mei/ Juni 2005


Tulip E-Go
Laptop in persoonlijk jasje naar smaak
Zoals de phoenix herrees uit haar as, zo is Tulip opeens weer hip aan het worden. Geen saaie grijze doos, maar een hippe laptop die er uit ziet als tasje is het nieuwe wapen van Tulip. De laptop gaat E-Go heten. Nu zijn laptops die er uit zien als handtasjes niet echt nieuw. Apple introduceerde al jaren geleden de eMate als kinderlaptop en iBook als volwassen laptop als draagtas is hippe kleuren. Het unieke van de E-Go is de behuizing en de combinatie van technologie. In beide opzichten is de E-go een absolute primeur. De behuizing is in kleur en textuur in diverse smaken leverbaar. Flowerpower kleuren, slangenprints, textiellook en zelfs een houten aanblik. De behuizing is te verwisselen en een gepersonaliseerde buitenkant is ook mogelijk. Denk eens aan de winkelbezoeker van een spijkerbroekenmerk met een laptop die er uit ziet als een tas van spijkerstof met het merkje duidelijk zichtbaar. Voor bedrijven die hun buitendienst willen laten opvallen een unieke kans.
Behalve deze cosmetische innovatie is ook technisch de E-Go een uniek product. Behalve Windows is op de latop een extra besturingssyteem geinstalleerd. Hierdoor is de computer direct aan wanneer hij opent. In deze software is de E-Go een hyper moderne PDA. Tulip belooft ons zelfs direct toegang tot UMTS netwerken en een ingebouwde camera. Helaas wilde Tulip (nog) geen E-Go met Zoete opdruk beschikbaar stellen. Wij blijven hopen ....
beschikbaar najaar 2005
www.tulipego.com


GSM deurbel

In Rome de schoonmaakster in Amsterdam binnenlaten
Voor de Nomaden onder ons is er nu eindelijk de mogelijkheid om iedereen aan de deur te woord te staan..... waar wij ook ter wereld zijn. De Waleli GSM deurbel lijkt op een gewone deurbel met intercomfunctie. Echter wanneer aangebeld wordt, kan de Waleli direct een GSM nummer bellen. Zo kunnen wij in Rome praten met de schoonmaakster die in Amsterdam aan ons pand aanbelt. Door op onze GSM de pincode van de beveiliging in te toetsen kunnen wij de bezoeker binnenlaten. Nu is het natuurlijk wachten op de UMTS versie met beeld van ons bezoek. Overigens vragen wij ons af wat de bezoeker hoort wanneer aangebeld wordt en wij onze voicemail aan hebben staan.....
www.waleli.com

HipTop 2
De hipste GSM sinds tijden in Nederland
Op de Cebit maakte KPN bekend te komen met de HipTop. De HipTop is een mini computer met toetbordje en kleuren beeldscherm. De HipTop wordt ook wel de "blackberry voor de jeugd" genoemd. Net zoals de blackberry en veel smartphones geeft de HipTop toegang tot het internet, email, agenda etc. en camera als extra optie. In de bus, trein of op school kan de jeugd straks continu met elkaar chatten en emailen. In Duitsland is de HipTop door KPN-dochter e-plus succesvol geintroduceerd. Waarschijnlijk komt KPN met de nieuwe HipTop2. Veel wil KPN niet loslaten, maar de HipTop zal zeker in het straatbeeld opduiken. Hopelijk gaan de nieuwe bezitters er iets voorzichtiger mee om dan glamourgirl Paris Hilton. Zij verloor haar HipTop en door het eenvoudige wachtwoord waren de gegevens snel op internet te vinden. Met alle nummers van sterren en prive chats. Oh ja... waren we vergeten nog te vermelden dat jemet de HipTop ook kan bellen?
www.hiptop.com


Sonos

Draadloos muziek uit 1 doosje in elke ruimte
Muziek binnen een paar jaar in veel huizen draadloos beschikbaar zijn. Niet als FM signaal wat wij al een eeuwigheid kennen. Nee als persoonlijke digitale draadloze verbinding met de computer (Windows, Apple, Linux). Eerder tipten wij al de Roku speler. De makers van Sonos gaan een flinke stap verder. Betere kwaliteit, meer mogelijkheden, slimmere bediening, fraaier design en iets prijziger. De Sonos ZonePlayer is een fraaie rechthoekige doos met ingebouwde versterker en draadloos WiFi netwerk. Het installeren is werkelijk een fluitje van een cent. Boxen aansluiten en genieten maar. Mits de computer met de muziekbestanden aanstaat...
De wonderschone en gemakkelijke afstandbediening heeft een fraai kleurenscherm. Met deze afstandbediening kunnen wij elke ZonePlayer bedienen. De bedoeling van Sonos is dat wij in elke kamer een SonosZonePlayer plaatsen. De prijs van een startpakket met 2 ZonePlayers en een afstandbediening is 1200 dollar. Een losse Zoneplayer kost 499 USD en een losse afstandbediening 399 USD. Tja met een iPod ben je echt geen uitzondering meer. met een Sonos wel.
www.sonos.com


TOCAhome vingerafdruk lezer

Vingertje er in, deur open.
Bent u ook wel eens uw sleutels kwijt? Sinds kort is het mogelijk uw deur te openen met behulp van uw vingerafdruk. Kinderen, oppassers, buren etc hebben geen sleutel meer nodig. U geeft hen binnen 10 seconden autorisatie voor toegang en dan openen zij ook de deur aan de hand van hun vingerafdruk. En binnen dezelfde 10 seconden kunt u de autorisatie weer intrekken. Gemakkelijk en veilig! TOCAhome kan onder andere worden gebruikt voor huisdeuren, garagedeuren, schuren, computerruimtes en kantoren. In Oostenrijk en Duitsland zijn er al tienduizenden deuren op deze manier beveiligd.
Alarm? Met behulp van uw vingerafdruk kunt u ook het alarm uitschakelen. Op deze manier voorkomt u onnodig vals alarm, omdat u mogelijk de code even niet meer weet. U hoeft u ook niet meer aan iedereen de alarmcode te geven. Vaak wordt de code bekend gemaakt aan personen die slechts tijdelijk toegang nodig hebben, zoals buren, wijkverpleegster, oppassers of schoonmakers. Het aanleggen en verwijderen van personen in TOCAhome kost slechts 10 seconden. Eindelijk is dan het einde gekomen aan de zogenaamde 'sleutelkinderen' en zijn de 'vingerkinderen' geboren.
www.easysecure.nl


BenQ Joybee media speler

Hipper dan een iPod?
De BenQ Joybee 130 is een hippe lichte (slechts 60 gram inclusief batterij) Digitale Audio Speler. Uitmuntend in prestatie en toch eenvoudig in gebruik maakt deze Joybee uniek in zijn klasse! Het geheugen van deze Joybee kun je met een SD-geheugenkaart uitbreiden tot maximaal 2.0GB!
Ook FM-Radio afspelen en opnemen zijn geen probleem met deze Joybee 130. Het geluidseffect wordt versterkt door het ingebouwde SRS WOW geluidssysteem. Klanken worden nog voller met de equalizer die 7 voorgeprogrammeerde instellingen ondersteunt.
De BenQ Joybee 130 speelt tot maar liefst 15 uur MP3-muziek af met de meegeleverde AAA Alkaline batterij. De Joybee 130 is uitgerust met een LCD scherm zodat wij alle informatie hebben om Joybee te bedienen. De snelle USB 2.0 aansluiting zorgt ervoor dat in een mum van tijd bestanden op de Joybee staan. Met de Joybee 130 kunnen wij niet alleen naar muziek luisteren maar ook eenvoudig presentaties, foto's en andere bestanden meenemen en uitwisselen. Bovendien is het met de ingebouwde microfoon eenvoudig memo's opnemen tijdens vergaderingen. Dat laatste is wel tegenstrijdig aan het hippe uiterlijk. Met een roze speler vertonen wij ons liever niet in een zakelijke omgeving.
www.benq.nl


Freecom Mediaplayers

Digitale muziek, foto's en film eindelijk zonder computer, of niet?
IPods, draadloze muziek, Windows Media Systemen, het duizelt ons aan de mogelijkheden. Komt Freecom met een nieuw product om de keuze nog moeilijker te maken. Of toch niet?
Onze computers puilen uit met digitale foto's, muziek en zelfs wat films. Maar om nu een kabel naar de tv te trekken of genoegen te nemen met een haperende draadloze verbinding: NEE. Bovendien moet bij al die nieuwe oplossingen de computer continu aan staan. Nu is Freecom dan met de oplossing gekomen: De Freecom Mediaplayer. Een handig kastje met een joekel van een harde schijf en een eigen besturingssysteem. Wij sluiten de MediaPlayer aan op de PC of Mac en slepen alle media bestanden naar de als harde schijf herkende MediaPlayer. Na een uurtje kopieren zetten wij de MediaPlayer naast de tv en sluiten het apparaat aan. Als een soort DVD speler wordt het apparaat herkend en wij kunnen de muziek, foto's en films rechstreeks selecteren en afspelen op de Home Cinema installatie. De MediaPayer-3 met 160 GB harde schijf heeft genoeg ruimte voor ongeveer 200 speelfilms (DivX formaat). Erg handig is het kleine ingebouwde schermpje waarop wij kunnen zien wat wij selecteren. Geen gedoe dus meer met lange kabels of eindeloos DVD's en cd's branden. Het enige nadeel is dat wij af en toe de bestanden moeten updaten. Of zullen wij daar toch maar een kabeltje voor leggen?
www.freecom.nl


Juul's e-jewels

Electronica componenten als sierraad
Vormgever Juul heeft de afgelopen jaren diverse binnenwerken van versterkers, radios en computers gesloopt om de losse onderdelen veilig te stellen. Zijn missie: sierraden maken van electronica componenten. Juul omschrijft zijn sierraden als implantaten voor het moderne lichaam. De componenten worden in kunsthars gegoten in diverse kleuren en vormen. Als ring, manchetknoop of broche. De stoere bruine ringen met weerstanden konden wij niet weerstaan. Voor de minder technisch aangelegden onder ons heeft Juul een 'Pure' lijn ontworpen. Dezelfde frisse ontwerpen, maar zonder electronica afval.
www.juul.infoFlux deurstopper

Laat de Lente wind door het huis waaien
We kennen het allemaal. Klapperende deuren, dichtslaande deuren of rammelende ramen. Door velen ervaren als een ergenis waarvoor tot op heden nog geen handige oplossing voorhanden was. Begin dit jaar is de Flux geintroduceerd in Nederland. Een verrassende deurstopper met een aantrekkelijk design. In maart tijdens de Trade Mart in Utrecht uitgeroepen tot een van de 10 meest innovatieve producten voor 2005. Opmerkelijk is dat het product tentoongesteld wordt in het ‘museum of modern art’ in San Francisco.
Flux propageert frisse lucht en zon in uw huis. De ideale manier om deuren en ramen open te zettent. Door het uitgekiende ontwerp is de Flux deurstopper simpel en doeltreffend in gebruik. Plaats het eenvoudig onder uw deur of tussen uw raam en kozijn en deze blijft open zonder haakjes. De Flux is gemaakt van stevig, niet afgevend en slijtvast EPDM rubber waardoor uw deuren en ramen niet beschadigen. Flux houdt op iedere ondergrond en is geschikt voor alle deuren en ramen. De Flux is verkrijgbaar in 8 kleuren
Prijs: 5 Euro
www.opendeur.net


Superjacht 118 WallyPower

Stealth design superjacht
Stel je wilt opvallen aan de kade in Saint Tropez. Moet de nieuwe boot dan nog groter worden of met nog meer goud uitgerust worden? Dat alles maakt geen indruk meer. Ook het aantal Aziatische hulpjes aan boord is geen imponeringsfactor meer. Dan is de WallyPower118 het antwoord. Monden zullen openvallen en menig flaneerder zal denken dat het nieuwste geheime wapen van G.W. Bush jr. is neergedaald aan de Franse kust. De WallyPower188 is een monster van een jacht. Geheel opgebouwd van de modernste lichtgewicht materialen, geinspireerd door de Stealth bommemwerpers en diverse malen getest in de windtunnels van Ferrari. Dit monster is zeewaardig met drie dekken, inclusief verblijven voor bemanning en gasten. Zelfs in ruw weer kan dit jacht met 16.000 pk ruim zestig knopen (dik 110 km/u) varen. Het is duidelijk dat dit jacht niet voor iedereen geschikt is. Los van de miljoenen die het kost, is het een uitgesproken samensmelting van de laatste technologie en niet bedoeld voor lommerrijk toeren. Gas op de plank!
www.wally.com

ICW Specialty
Pret-a-porter macho horloge
Horlogemaker ICW uit Zwitserland (waar anders?) staat bekend als een 200% mannen merk. In opvallende advertenties maakt het merk duidelijk dat het niet voor sissies is. Enkele reclame slogans van ICW zijn "Only for men with deep pockets" en "Diamonds are a grils best friend. Let's keep it that way." Het dragen van een 'gewone' ICW is al een statement. Als je de Specialty draagt behoor je tot een select gezelschap. De Specialty wordt in een oplage van 50 stuks per jaar gemaakt. Natuurlijk krijg je alles wat je van de creme de la creme mag verwachten; automatisch opwinden, oneindige kalender, 4 cijferige jaar aanduiding, oneindige maanstand aanduiding en tijdzone instelling met 1 knop. Helaas is de Reference IW377013 slechts waterdicht tot 10 meter en de zomertijd wordt niet automatisch bijgehouden. Wanneer deze functies op de volgende specialty zitten zal deze vast over de 2 ton kosten. De specialty van dit jaar blijft daar gelukkig net onder. Maar dan heb je wel de platinum versie.
www.iwc.ch

De Bottlepopper
Een verrassende flessenopener
lessenopeners zijn er alle maten en soorten. Echter, je bent ze altijd kwijt, doppen vliegen door de kamer en de dop gaat niet altijd direct los met alle gevolgen vandien. De populairsten alternatieven zijn de aansteker en de tafelrand voor de geoefende flessenopener.  Kortom, altijd gedoe. De BottlePopper is speiciaal ontwikkeld voor dopflessen (geen draaidoppen). De dop gaat met een beweging eenvoudig los. Door de magnetische onderkant blijft de dop aan de opener kleven.
Hoe werkt het?
1. Plaats de BottlePopper over de fles 2. Maak een neer- en opwaartse beweging 3. Proost.
www.bottlepopper.nl

Hugo Boss Zonnebril
2 Nieuwe lijnen
Hugo Boss zet deze zomer zijn signature op twee nieuwe zonnebril lijnen. De 'Glamour Punk' lijn zijn sportieve brillen met een vleugje punk. Een echte punker in de jaren tachtig zou het geen punk willen noemen, maar voor Hugo Boss termen is het een beetje wild. De fraaie 'Fifties charm' lijn heeft grote glazen is een frame dat duidelijk geinspireerd is op de uitstraling van de Hollywoord sterren uit de jaren '50 en '60.
www.hugoboss.nl

De Chris Zegers armband
Yorin travellen levert zilveren armband op
Veel mannen hebben liever een horloge dan armband als sierraad. Een armband heeft al snel een ‘Nico Haak’ effect. Zoals Nico Haak als marketing instrument werd ingezet om een armband populair te maken, zo zien wij nu niet zonder reden Chris Zegers bij Yorin Travel steeds met een zilveren sierraad. Eerst dachten wij nog dat het een superdikke versie van de Nico Haak armband was. Totdat het persbericht van Bombarie bij ons op de deurmat viel. Met veel tamtam is de Bombarie Collection armband 41019 aan de pers voorgesteld. Deze trendy en brede zilveren armband wordt bewust gedragen in Yorin door Chris Zegers. Chris heeft een missie: de Nederlandse man moet aan de Bombarie. Eerlijk is eerlijk, hém staat de armband zeker. De armband is vervaardigd van het hoogste gehalte Sterling zilver 925 en wordt gekeurd door Waarborg Holland die de kwaliteit ervan waarborgt. De armband wordt in heel Nederland en Vlaamssprekend België aan de consument verkocht. Franstaligen wordt dit sierraad onthouden. Via de site www.bombarie.nl kan men, door middel van het invoeren van de postcode, het dichtstbijzijnde verkooppunt van de Bombarie Collection vinden.

© 2004-2022 ID-Tank