Mei Gadget | The Gadgetman

Eindelijk een motor GPS alternatief


Kan je niet kiezen tussen Garmin of TomTom?
GoClever Rider brengt uitkomst


TomTom had met de Rider de motor gps markt in handen kunnen nemen. De organisatie luisterde gewoonweg niet naar de behoeftes van motorrijders en zag te veel de Rider als een zij-product. Garmin was later met hun Zumo, maar is inmiddels de benchmark voor motorrijders. De Garmin start weliswaar langzamer op, maar met name de route uitwisselingsfuncties en het vastleggen van de gereden route zijn de twee sterke punten die de duurdere Garmin Zumo de TomTom Rider in het stof deed bijten. Blijven deze apparaten te duur, dan was er altijd nog de Sygic oplossing om de gsm in te zetten als navigatie. Niet ideaal gezien de behoefte aan robuustheid en waterbestendigheid.

Veel voor weinig
Enkele maanden geleden spotte de Gadgetman de GoClever Rider op een vakbeurs. De omhuizing is lekker dun en waterdicht. De interface verassend fraai en net wat moderner dan de TomTom. Qua behuizing en interface lijkt de GoClever Rider dus een beter optie dan de lompere TomTom en Garmin opties. Het goede nieuws zit hem in de prijs. De GoClever Rider 350 gaat 350 Euro kosten. Het pakket is bijzonder volledig. Van natuurlijk kaartmateriaal van 44 Europese landen tot helm intercom en zuignap voor eventueel in de auto. De CoClever heeft bovendien het beste van de TomTom qua interface en de handigheid van de Garmin Zuma qua importeren routes en vastleggen gereden tracks. Als bonus zit er nog een FM radio, multimediaspeler en eBook reader in. Nou moet van dat laatste niet te veel verwacht worden, maar leuk is het wel.
Test drive

De GoClever is uitvoerig getest op een trip naar Normandie. Wanneer je de GoClever naast concurrenten legt valt op hoe dun de GoClever Rider is met een uniek groot beeldscherm. Het grote scherm maakt bediening met dunne én dikke handschoenen mogelijk. De montage eenheid is geheel ontworpen voor de GoClever Rider zodat het dunne uiterlijk bewaard blijft, ook na montage. Het fraaie ontwerp voorkomt ook onverwacht hoge kosten voor montage. De houder heeft een handige borgfunctie die weggraaien van de GPS door dieven absoluut voorkomt. Even naar de kassa van de benzinepomp lopen kan nu dus met een gerust hart en zonder gedoe met sleutels.
Niet alleen de vormgeving van de GoClever is modern; ook de software kan de strijd met de duurdere concurrenten met gemak aan. Het Microsoft besturingssysteem geeft één startscherm voor navigatie, multimedia gebruik en instellingen. Het systeem werkt meteen vanuit de doos. Geen moeilijke activeringsprocedures of installaties van cd’s. Direct uit de doos is de GoClever te gebruiken. Naast de normale navigatie mogelijkheden is de GoClever geoptimaliseerd voor motorrijders door de vele opties qua route opties. Zo zijn voorkeuren in te stellen voor type wegen, maar ook wegtypes uit te sluiten. Snel naar een bestemming in Duitsland en dan volledig onverhard rijden is met de GoClever in te stellen. Wanneer de motorrijder kiest voor een ‘optimale’ route, dan berekent de GoClever een lekker te rijden route uit. Niet te veel snelweg, maar ook niet elke shortcut. Zo kan je als motorrijder met de GoClever lekker toeren. In Normandie bleken de routes op de GoClever prettiger dan de suggesties van de TomTom Rider.
info:
Meer info op de GoClever site

Clicky Web Analytics