Sint/Kerst tip | The Gadgetman

High-end audio kan cool zijn

Sonic
Incase Sonic Over Ear
hoofdtelefoon

Mode voor de oren
Hoofdtelefoons zijn er anno 2011 in alle soorten, kleuren, maten en kwaliteiten. Monster WESC en UrbanEars hebben de hoofdtelefoon markt opengebroken. Sinds de iPhone/iPod is de hoofdtelefoon immers een mode accessoire geworden. Hoofdtelefoons worden dus in alle kleuren en maten gemaakt en gepromoot door diverse popsterren.

In al dit audio mode geweld lijken de traditionele hoofdtelefoonmakers het onderspit te delven. AKG, Sennheiser, BeyerDynamic en zelfs Bose kunnen moeilijk aanhaken bij de mode ontwikkeling in hoofdtelefoonland. Als dan de succesvolle iPhone/MacBook accessoire maker Incase zijn tanden in een project zet om een goed klinkende hoofdtelefoon te maken, mag hoofdtelefoonland op zijn hoede zijn.


Sonic-incase

De Incase methode
Incase introduceert drie typen hoofdtelefoons; over, op en in het oor. Het “over het oor” model Sonic heeft op papier de beste high-end audio specificaties. Dankzij de geraffineerde vormgeving oogt de hoofdtelefoon slank op het hoofd. Het materiaal voelt zacht aan. Van hoofdtelefoon tot snoer is gebruik gemaakt van speciale zachte materialen. De soft touch laklaag, velours cups en zacht rubberen snoer (met bediening en microfoon) vormen een consistente uitstraling. Is het geluid ook fluweelzacht voor de oren?


Sonic-incase-controls

Perfectie 2011
De Sonic blinkt niet alleen uit in tactiele superieure eigenschappen en een heerlijk draagcomfort. De Sonic is zonder twijfel de best klinkende hoofdtelefoon in de prijsklasse onder de paar honderd euro. De Sonic kan zich zelfs meten aan hoofdtelefoons die vier maal zo veel kosten en richting duizend Euro gaan. De Sonic plaatst de instrumenten heel precies en van laag tot hoog klinkt het geluid zeer natuurgetrouw. Geen boemende bassen of snerpende bekkens. Ondanks het naturelle karakter klinkt de Sonic van laag tot hoog frisser dan de meeste high-end hoofdtelefoons. Geluid blijft een kwestie van smaak, maar met de Sonic komen details in muziektracks naar voren die bij veel hoofdtelefoons verborgen blijven. Dat de Sonic dan er ook nog eens uitziet als een ultramoderne hoofdtelefoon, maakt de Sonic de potentiele winnaar voor de hoofdtelefoon kerstverkopen van 2011.


Meer info mbt de Incase Sonic op deze website
Clicky Web Analytics