Dyson Fluffy, vergeet de kruimeldief en gewone stofzuiger


Dyson-V6


Dysion Fluffy V6

Snoerloos dagelijks stofzuigen

Ooit revolutioneerde Black & Decker het stofzuigen in huis met de kruimeldief. De jaren zeventig Leifheit rolvegers verdwenen uit veel huishoudens naar de stort en het snel even reinigen met een kruimeldief werd gemeengoed. Nu is er dan de Dyson Fluffy als het snel reinigen van de 21e eeuw.

De oude kruimeldief veranderde bij ons in een lam apparaat met een accu die genoeg kracht had om één lucifer op te zuigen. Tijd dus voor vernieuwing. Dyson heeft na het handen drogen en lucht verkoelen ook het snel reinigen opgepakt als uitdaging voor verbetering. De Dyson V6 Fluffy is de laatste innovatie. De vraag is of het een snoerloze stofzuiger is of een mega kruimeldief? Het is een krachtige en redelijk stille motor met een buis en slimme zuigmond die het stofzuigen in hui secht verandert.
Dyson-V6_Fluffy_IntroDyson heeft het stofzuigen verbeterd door de stofzakloze stofzuiger te introduceren. De handel zat daar helemaal niet op te wachten omdat stofzakken big business is. De Dyson gepatenteerde 'cycloon technologie' zorgt voor luchtwervelingen waardoor (fijn)stof uit de luchtstroom wordt geslingerd en in het reservoir terecht komt. Zo vult het reservoir zich met stof en vuil en komt redelijk schone lucht weer de kamer in. Om de lucht te reinigen heeft de Fulffy V6 ook een extra filter. Dit filter moet je één keer in de maand reinigen door het af te spoelen en te laten drogen. Het legen van het reservoir is gemakkelijk. Om het reservoir echt helemaal te legen, moet je het loskoppelen. Het is niet geheel intuitief, maar op het youtube kanaal van Dyson staan voldoende filmpjes die het duidelijk maken. De buizen hebben koppelingen om eventueel een korte of lange buis te gebruiken. Het is niet een universeel Dyson systeem zodat je niet de buizen van een Cycloon Dirt Devil zou kunnen gebruiken.
dyson-v6--banner

dyson_v6_absolute_cordless_vacuum


Compleet
De Dyson Fluffy V6 komt compleet met extra mondstukken voor bankstellen, kieren en plinten. De basis zuigmond is het geheim van de Fluffy. Een roterend systeem rolt al het vuil naar binnen. Het is een combinatie van twee zachte materialen en een rubber strip die zorg voor een vacuum wat de roller aan het draaien brengt. Super eenvoudig, maar bijzonder slim en effectief. Het gehele systeem van een krachtige motor met cycloon technologie met de unieke zuigmond en het snoerloos gebruik dankzij de krachtige accu, maar de V6 Fluffy een waardig alternatief voor gewoon stofzuigen. Eén lading is voldoende voor twintig minuten continu zuigen. Dat doet vrijwel niemand. In de praktijk is het dus voldoende om een aantal kamers te stofzuigen. Omdat je de Fluffy sneller even pakt verandert het stofzuigen van een vervelende klus die je eens per week doet in dagelijks even reinigen. Voor kleine woningen kan de Fluffy V6 de stofzuiger geheel vervangen. In een groot huis met veel gezinsleden en misschien dieren is een gewone stofzuiger voor de grote klussen dan toch nog wel handig.
De Fluffy V6 wordt met een muurlader geleverd die net zo slim is ontworpen als het product zelf. Aan elk boutje en hendeltje is het duidelijk dat er ontwerpers over nagedacht hebben. Dit in combinatie met de kwaliteit van gebruikte materialen, maakt het duidelijk dat hier een iets ander prijskaartje aan moet hangen.

Conclusie
De Dyson Fluffy V6 is een genot om het huis mee te reinigen. Het stofzuigen verandert van een vervelende klus in dagelijks even de boel bijhouden. Het prijskaartje is te begrijpen als je de compleetheid en kwaliteit van het geleverde ziet en ervaart. De vraag is dus niet of de Fluffy V6 duur is maar of je hem kan veroorloven. Eenmaal in huis heb je er elke dag plezier aan.
Clicky Web Analytics