Augustus Gadget | The Gadgetman

Twee rebellen maken perfect duo

ContourPLUS
Contour PLUS helmcamera met Røde PinMic


PinMic

Wat een klein stekkertje al kan doen...
Al tijden is de Contour helmcamera mijn favoriete camera. Het begon allemaal met de Vholdr. Inmiddels zijn het bedrijf en het product van naam veranderd, maar bijven de ambitie en het team gelijk. Er zijn andere helmcamera’s, maar die ogen ronduit belachelijk op je helm, de zijkant van de motor of op het stuur van je fiets. De vormgeving van de Contour camera’s is uniek en straalt uit waar ie voor gemaakt is: aktie filmen. Daarbij is het slimme montage systeem, T-rail, niet gewijzigd en blijven alle camera’s volledig uitwisselbaar met alle steuntjes en bevestigingsoplossingen die Contour ooit heeft bedacht.


contour-scout-gps-camera_1
Voor wie kwaliteit wil
Momenteel heeft Contour drie modellen op de markt; de Contour HD1080p; de GPS en de PLUS. In onderstaand filmpje komen de verschillen naar voren. De HD1080p is een puike camera. De GPS versie voegt niet alleen een betere aan/uit schakelaar toe, maar ook draadloze communicatie met iPod/iPhone en natuurlijk GPS functionaliteit. Hierdoor is in de Contour software (Windows en Mac) precies te zien waar de aktie is vastgelegd. Inclusief snelheid, hoogte grafiek etc etc. De Bluetooth communicatie maakt het mogelijk om op een IOS apparaat (iPod/iPhone) te zien wat de camera ziet en de instellingen te wijzigen. Dit is van groot nut in de praktijk. Eén nadeel bleef; het geluid wordt vaak overstemd door windgeruis. Daar maakt de PLUS nu een einde aan.... met wat hulp van bijvoorbeeld een Røde microfoon.


PinMicPLUS

Klein maar oh zo fijn...
In de microfoon wereld is de Røde revolutie al een tijdje bekend. Alle bekende A-merken hebben last van deze rebelse Australische microfoon maker. Het lukt Røde om voor een bescheiden prijs professionele microfoons te maken. Een van hun nieuwste microfoons is de PinMic. Een minuscuul microfoontje wordt door de kleren geprikt op een plat stekkertje met snoer. Normaal gaat dit snoer naar zo’n draadloze zender die elke artiest wel ergens op de rug verstopt. Nee, nu kan deze rechtstreeks naar de microfoon ingang van de Contour Plus. De gevoeligheid van de microfoon is enorm. Het is raadzaam om In de Contour software het geluidsnivo wat naar beneden te corrigeren. De Røde PinMic wordt inclusief windvanger geleverd. Tijdens motorrijden is de PinMic in de helm te bevestigen om zo bijvoorbeeld commentaar tijdens het filmen op te nemen. Het motor geluid is lekker hoorbaar en de wind tot normale proporties gereduceerd. Ook bij uit de hand filmen is de externe PinMic aan te raden.Meer info mbt Contour+ op deze website (importeur in Nederland MotoPro)
Meer info mbt Røde microfoons op deze website (importeur in Nederland Mafico)

Clicky Web Analytics