Februari Gadget | The Gadgetman

Toch nog een iPhone alternatief?

WIndows Phone 7
Microsoft volhardt en komt met 7

Een andere smartphone voor Mac gebruikers


Tuurlijk is de iPhone koersbepalend voor de mobiele telefoon industrie. Apple heeft alle telefoonmakers wakker geschud. De innovatie moest wel van een outsider komen. De gsm toestellen branche zat na 10 jaar vastgeroest aan oude denkbeelden. Op software, hardware en verdienmodellen heeft Apple echt de wereld op zijn kop gezet. Alleen wat blijft een iPhone verschrikkelijk duur en inmiddels ben je echt niet hip meer met een iPhone. Vandaar de zoektocht naar een alternatief.

HTC_7_Trophy_2

HTC’s fraaie hardware
Samsung heeft met de Galaxy S2 een waardig alternatief. HTC maakt echter ook mooie toestellen. Lekker robuust. Nu kreeg ik de HTC Trophy in handen om eens met Windows Phone 7 te spelen. Ik moet zeggen dat het een zeer mooi besturingssysteem is. Waar Android eigenlijk veel heeft afgekeken van Apple’s IOS, heeft Microsoft echt van scratch zitten te ontwerpen. Natuurlijk wel met de iPhone als benchmark die overtroffen moest worden. Als je een Windows Mobile 7 telefoon in handen krijgt, zie je meteen dat dit een telefoon is anno 2010-2011. Niets, maar dan ook niets herinnert aan technologie en interface richtlijnen van de vorige eeuw. Waar in 6.5 nog steeds PocketPC sporen te herkenen zijn uit 1995, is het nu echt allemaal fris. Niet alleen fris maar ook anders. En DAT is wat zo fraai is aan de Microsoft prestatie. Iets willen maken wat anders en beter is dan de iPhone. De potentie is er zeker. Natuurlijk zijn er veel te weinig apps en is nog niet alles Nederlandstalig. Android ligt nog een stukje voor in rijkheid, maar de potentie van Windows Phone 7 is echter groter.

Gadgetman's Trophy- Device
Mac connectie
Wat maakt een dergelijke telefoon nou interessant voor een Mac gebruiker? Geloof het of niet, maar Microsoft heeft een fantastische synchronisatie module gemaakt. Makkelijker, beter en sneller dan de Missing Sync software waar veel Mac gebruikers niet ondersteunde hardware mee synchroniseren. De Windows Phone 7 Connector voor Mac is nog in Beta, maar de ervaring is top. In een heldere interface wordt de gebruiker geholpen met de selectie van iTunes muziek, iPhoto fotos, videos en podcasts. De synchronisatie gaat vica-versa. Met Android, BlackBerry noch Symbian heb ik het nog nooit zo prettig ervaren.

Meer info op de HTC Trophy 7site of bij Microsoft Windows Phone 7 site


Clicky Web Analytics