Juli Gadget | The Gadgetman


GalaxyS5Gear2


Samsung Galaxy S5 en Gear2


Samsung’s oplossing voor gadget liefhebbers en gezondheid loggers
Op de Mobile World in februari 2014 in Barcelona, toonde Samsung hun nieuwe flagship telefoon de S5 en de nieuwe generatie slimme horloges. Samsung ligt onder de loep als het gaat over innovatie. Bij vrijwel elke ontwikkeling is er wel een partij die claimt dit eerder bedacht te hebben. Feit blijft dat Samsung al die geniale ideeen in producten weet om te zetten die samen een geheel systeem vormen. Bij vingerafdruk beveiliging denkt iedereen aan Apple, maar dat zit nu ook in de S5. Waterdichte telefoons en smartwatches kwamen als eerste op de markt door Sony, maar de Gear2 is wel heel erg fraai en de S5 is nu waterdicht. FitBit was de innovator op gebied van fitness registratie. Samsung kan met de Neo2 zelfs meer dan wat met een FitBit mogelijk is. De lijst met innovaties en Samsungs implementatie is lang. Feit is dat Samsung als merk hip is en omarmd wordt door massa’s consumenten voor hun producten.

GalaxyS5-poort-klein

2014 Flagship telefoon met alle toeters en bellen

De Galaxy S5 telefoon is nog dunner dan de voorganger. Het Chromen randje oogt een beetje op de rand van een Amerikaanse diner uit de jaren 50. De S5 is lekker licht, super snel met een prachtig display. In het gebruik is het toetsenbord een verademing. Woorden worden sneller herkend en direct opgeslagen voor toekomstig gebruik. Nog niet eerder hebben we zo snelle toetsenbord input ervaren. Of het een resultaat is van Android of door Samsung technologie is onduidelijk. Feit is dat teksten wegtikken nu echt geen irritatie oplevert. Tja wat is over telefoons tegenwoordig nog te schrijven wanneer alles ronduit prima werkt? De vingerafdruk scanner werkt overigens beter dan op de iPhone5s. Bij een proefpersoon waarvan de vingerafdruk bijna nooit lukt op de iPhone5s en andere vingerafdruk scanners, werkt de Samsung Galaxy5s biometrie herkenner echt goed. Samsung is dus niet de eerste, maar zoals het nu laat aanzien wel de beste scanner. De interface van de Galaxy producten blijft wennen. Het is een kwestie van smaak maar de Samsung interface blijft rommelig ogen en kan een voorbeeld nemen aan Sony, Huawei en zelfs Alcatel. De hoeveelheid apps van Samsung die je meegeleverd krijgt kan beter ingeruild worden voor een fris nieuw ontwerp van de Samsung interface. In het fysieke ontwerp is er maar één punt van kritiek; de micro usb aansluiting. Die zit nu samen met een mini hdmi aansluiting in één poort. Bij de eerste kennismaking van deze combi poort is er echt verwarring waar nu wat in moet. Ook bij langer gebruik blijft het wennen.
samsung-gear2

2014 Beste smartwatch, voor Samsung gebruikers...

Samsung verraste vriend en vijand vorig jaar met hun smart horloge de Gear. Er was ook een heleboel onterechte kritiek op het horloge. Ja jet was een beetje lomp door de geintegreerde camera en ja het was onhandig dat het horloge maar met twee samsung producten werkte. Ook de lader kon verbeterd worden. Maar zo gaat dat met eerste generatie producten. Diegene die de Gear kocht heeft een jaar plezier gehad aan een gadget die toch stiekum door velen bewonderd werd. De paar weken waar wij er mee hebben mee mogen lopen was het zeker een prima ervaring. Samsung introduceerde een paar maanden geleden een geheel nieuwe generatie van de slimme horloges. Een nieuwe versie van de Gear; de Gear2; een versie zonder camera; de Gear2neo en de Fit voor de sporters. De Gear2neo is zonder twijfel de meest bruikbare. Dankzij het weglaten van de camera is het horloge ook meer een gewoon smart horloge met een kristal helder display. De nieuwe adapter voor het opladen is een stuk kleiner, maar blijft een extra onderdeel voor in de reisbagage. Het horloge kan maximaal twee dagen op een lading goed werken. Het grootste nadeel van deze horloges blijft ook bij de Gear2neo; wanneer de accu leeg is heb je ook geen tijdaanduiding meer. Een simpele firmware update zou dit kunnen veranderen. Bijvoorbeeld bij 10% accu stoppen alle functies behalve tijdaanduiding. Samsung kennende is dat gewoon een kwestie van wachten. Behoorlijk vaak wordt de software geupdate met nieuwe functies. Het allerbelangrijkste is dat de nieuwe Gear producten met meer Samsung producten werken. Helaas nog niet met Android telefoons van andere merken. Maar ja waarom zou je als marktleider…

Het Gear2neo smart horloge is een stappenteller, fitness meter, hartslagmeter en berichtencentrum om de pols. Er zijn goedkopere en betere producten in elke genoemde categorie. De toegevoegde waarde van de Gear2neo is de integratie van alle functies in één product en naadloze integratie met de Galaxy telefoons. Voor wie een Samsung Galaxy telefoon heeft, is er eigenlijk geen alternatief voor deze volledige integratie. De Martian Notifier is een beter berichten centrum en het TomTom Cardio horloge is een beter fitness hulpmiddel. Maar wil je voor elke toepassing van horloge wisselen en ben je bereid een veel hogere prijs te betalen voor losse producten? De Gear2neo is voor minder dan 200 Euro te koop en biedt heel erg veel gadget, fitness en communicatie plezier voor dat bedrag. De ontwikkelingen in deze product categorie gaan echter zo snel dat binnen twee jaar de Gear2neo achterhaald zal blijken, tenzij Samsung de firmware zal blijven updaten. Dat is nog maar de vraag met de niet aflatende vernieuwingsdrang van Samsung waarbij al snel innovaties vervangen zijn door nog nieuwer, sneller of beter product. De grote vraag blijft of Apple de Gear2 serie kan doen verbleken. Vooralsnog heeft geen fabrikant een completer geintegreerd product.

Conclusie
Gadget en Samsung fans zullen veel plezier beleven aan de Gear2neo. Een modern smart watch wat alleen verbeterd kan worden door integratie met meer apps en langer gebruik met tijdaanduiding als de accu op dreigt te raken.
Clicky Web Analytics