November Gadget | The Gadgetman


PLAY1_3Quart_White_CMYK_tif-36e72d4ecd700ec04d44a5aca288113c


Sonos Play:1


De basis die je niet wilt missen
Eind oktober introduceerde Sonos hun nieuwste en kleinste product: de Play:1. Voor wie nog niet weet wat Sonos is: een draadloos audio systeem voor in heel je huis of kantoor, met het gemak van een iPod en toegang tot alle muziek in de wereld.

Play1product-group-01
Het succesverhaal van Sonos zal over een decennium ongetwijfeld in boekvorm verschijnen. Een stel eigenwijze techneuten, designers en marketeers vonden dat audio anders kon. Zij bedachten een draadloos audio systeem dat echt werkt. De meeste alternatieven hebben allerlei haken en ogen en zijn, of inmiddels verdwenen, of spelen enkel nog mee in de coulissen. Sonos heeft een eigen standaard en platform gecreëerd. Gemak en rendement op investering zijn de toverwoorden. Gemakkelijk installeren en gebruik, maar vooral ook altijd compatibel met toekomstige systemen. In onze setup draaien vanaf de eerste generatie alle Sonos producten. Dat betekent dat 10 jaar na de lancering van het eerste product, nog steeds nieuwe producten met de oude werken. Dat is ongelooflijk in de huidige wereld, waar CE merken telkens nieuwe dingen introduceren om ze daarna weer als ‘ouderwets’ te verlaten. Natuurlijk is onder de motorkap heel veel verbeterd, maar zelfs de oude spullen gaan telkens in de firmware upgrades lekker mee.


Play1_3Drender_white-26b145059253b3abc8f83d66481912ec
Sonos was in het begin voor een doelgroep die net zo eigenwijs was als de bedenkers van het product. Het systeem werd geïntroduceerd met een verbindingscomponent (Bridge) voor je computer, een passieve ontvanger (Connect) om aktieve luidsprekers op aan te sluiten en een ontvanger met audio versterker (Connect:Amp) voor traditionele luidsprekers. Het eerste jaar had Sonos zelfs een eigen setje luidsprekers. De eerste grote stap naar de doorbraak was de introductie van de Play:5. Een compleet geïntegreerd systeem met ontvanger en stereo speakers. In een vrij onopvallende vormgeving pas de Play:5 in elke ruimte voor een bak geluid. Daarna kwam de Play:3. Een kleine mono speaker waar een stereo input op kan worden weergegeven. Maar een setje Play:3 speakers creeert een draadloos stereobeeld. Draana kwam de Sonos PlayBar en SUB voor een ongelooflijk goede cinema ervaring in de huiskamer. Maar alle producten kosten honderden Euro’s. Het echte Sonos gemak bleef zo buiten de portemonnee van velen. En nu is er dan de Play:1. Een kleine alles in één speaker. Net als de Play:3 als setje te gebruiken als stereo speakers. Echter het kleine tonnetje brengt muziek makkelijk en betaalbaar in elke ruimte. En dat is nou waar het Sonos systeem in uitblinkt. Even een speaker in de keuken er bij plaatsen betekent dat ’s ochtend de radio in de huiskamer niet zo hard hoeft om het in de keuken ook te horen. Maar ook op een kinderkamer met internet radio zoals van de Efteling en je hooeft nooit meer kinder cd’s te kopen. In combinatie met een Spotify abonnement haal je werkelijk bijna alle muziek in de wereld in huis. Dankzij de internet radio mogelijkheden is voor velen het mogelijk om verrassende radio te beluisteren. De gunstige prijs en speciale december aanbieding maakt instappen in het Sonos systeem makkelijker dan ooit.

Play1-Iphone_BlackPLay1_AmberScreen-b735c3596cc43d40e7349f26bc8f6002
De Play:1 is niet alleen mooi van vormgeving maar ook erg slim qua ontwerp. De 220 voedingskabel past naadloos in de onderkant. Het lijkt alsof de losse kabel uit het product komt. Echte de vormgeving met oog voor detail. Ook de materialen deugen en de kleur wit laat hem in bijna elke interieur blenden. Maar voor de Jules Deelders onder ons, is er ook een zwarte versie. Het geluid is beter dan wat je uit zo’n kleine speaker verwacht, maar natuurlijk minder dan dat van de grotere alternatieven.

Conclusie
Sonos heeft met de Play:1 een product gemaakt wat voor iedereen instappen in de Sonos wereld mogelijk maakt. Ook voor gebruikers van het Sonos systeem is een Play:1 aan te raden. Nog beter dan ooit komt dan de functionaliteit om muziek in elke ruimte te vullen tot zijn recht. Onze review unit moest natuurlijk retour, maar nog niet eerder miste het gezin zo snel een test product.

De Sonos Play:1 is in wit en zwart verkrijgbaar en kost inclusief Bridge tijdelijk 199 euro. Vanaf januari 2014 moet de Bridge los gekocht worden.
Clicky Web Analytics