GoPro Hero 5
Stacks Image 437

GoPro Hero 5

Een kleine stap voor actie camera's, een grote voor GoPro

September 2016 heeft GoPro eindelijk twee nieuwe modellen: de 399 Euro kostende Hero5 Black en de Hero5 Session voor 100 Euro minder. Beide camera's zijn begin oktober leverbaar.

Beide camera's zijn waterdicht tot 10 meter (33 voet) zonder behuizing. Dit is een nieuwe stap voor GoPro. Geen gedoe dus meer met een extra behuizing. Enkel duikers zullen een onderwaterhuis moeten aanschaffen, maar uit de doos kun je direct gebruiken op de motor in de regen of tijdens Kite surfen.
Stacks Image 1815
GoPro introduceert professionele elektronische beeldstabilisatie. Helaas dus geen optische beeldstabilisatie. Sony is nog heer en meester op dit vlak. Natuurlijk zijn beide camera's in staat om op te nemen in 4K-resolutie met 30 frames per seconde. Dat is hetzelfde als het vorige topmodel, de Hero4 Black.
Het nieuwe top model van GoPro heeft een 2-inch touchscreen en een enkele knop om de camera aan te zetten en direct te filmen.

Om van alle functies gebruik te kunnen maken zullen we een abonnement moeten gaan afsluiten. Jawel, GoPro heeft de gouden melk koe ontdekt. Het maakt het mogelijk om automatisch foto's en video's op te slaan naar een cloud service. De dienst geeft je ook toegang tot een verzameling muziek die je onder licentie mag gebruiken. Ook de app is geheel vernieuwd. Hoe dit alles gaat werken zullen we na onze review direct melden.

De Hero5 camera's zijn met een spraak opdracht te bedienen. Althans dat is de belofte. Wij zijn benieuwd hoe dit in de praktijk werkt.

Al met al is de Hero 5 een grote stap voorwaarts. Praktijk zal blijken of Hero de concurrentie voor kan blijven. De abonnement dienst is zeker een poging om Hero gebruikers voor eeuwig te binden.
© 2004-2022 ID-Tank