April Gadget | The Gadgetman


Filmen vanuit de lucht

ARdrone

AR Drone 2.0, de vliegende HD-camera
De AR Drone van Parrot maakt in de dinsdag gepresenteerde tweede versie vliegen met een videocamera voor iedereen zo eenvoudig als kinderspel. De eerste AR Drone, na 5 jaar ontwikkeling geïntroduceerd in 2010, was al een doorbraak. Gebleven zijn de vier rotors van de helikopter en de afstandsbediening met met iPhone of iPod touch. Nieuw is de HD-resolutie van de camera.


ARdroneHal-overzicht
Voor de introductie aan de Nederlandse pers koos Parrot de helihaven te Amsterdam. De stad dankt deze unieke locatie voor de luchtvaart nog aan Adam Curry. Het team van de Franse ontwikkelaars pakte de pre-productiemodellen uit, gaf een korte demonstratie en even later vloog de Nederlandse gadget-pers zelf de modellen door de helihal.
Van de eerste AR Drone zijn er wereldwijd volgens Parrot honderdduizenden verkocht, voldoende om van een commercieel succes te spreken. Deze eerste generatie betekende een doorbraak, maar het was ook lastig om er goed mee te vliegen. Al snel verschenen er van andere fabrikanten accessoires op de markt voor verbetering van de draadloze besturing en een langere accuduur.


ARdroneAppDrone
De vernieuwde Drone brengt vele verbeteringen. Allereerst zijn er flink wat sensoren toegevoegd. Nieuwe software zorgt voor rustig en stabiel vliegen. Tevens is de applicatie op iOS flink onder handen genomen. Deze bevat nu ook een beginners-modus: kantel de iPhone of iPod en de heli vliegt die kant op. Je hoeft dus als beginnend piloot niet meer in 3D te denken. De leercurve om wel zo ver te komen zal veel modelvliegers nog een hoop tijd kosten, maar met de nieuwe methode vlieg je werkelijk binnen een paar minuten rondjes boven een grasveldje.ARdrone2-close
Spannend is de verbetering van de camera. De eerste generatie stuurde beelden van matige kwaliteit die je niet kon opslaan. De nieuwe 720p HD-camera verstuurt QuickTime-filmbestanden. De iPhone of iPod slaat ze op zodra je de REC-knop op het scherm indrukt. Terwijl je filmt kun je ook losse foto’s maken. De beelden vind je terug in de iOS-filmrol en dus schakel je moeiteloos naar iMovie voor de bewerking. Het is ook mogelijk een USB-stick in de Drone te steken. Ook daar komen de bestanden dan vanzelf op terecht en vervolgens importeer je ze rechtstreeks in iPhoto, iMovie of Final Cut Pro X. Zoek je een aanleiding om er een aan te schaffen, denk dan eens aan de vakantiebeelden van het strand die je hiermee kunt schieten.
De geheel vernieuwde app van de Parrot AR Drone ziet er fris uit met veel instelmogelijkheden. Omdat de applicatie gratis te downloaden is raakten in het verleden nogal wat gretige consumenten teleurgesteld: zonder de helikopter kun je er niks mee. Voor deze slechte lezers zit er nu wat extra info over de AR Drone 2.0 in de toepassing, inclusief een knop om er direct een te bestellen.

En hoe ziet het beeld van de vliegende cam er uit? Zie hier een proefje van mijn testvlucht met een pre productie model.


Website AR Drone 2.0 klik hier

Clicky Web Analytics