Mei Gadget | The Gadgetman

Modern muziek doosjeiMainGo

Groots geluid uit een klein doosje

Menigeen kan al tijden niet meer zonder iPod. Een Video iPod voor films in het vliegtuig; een Nano voor hardlopen en een shuffle voor de kids. Niet altijd is het gewenst om afgezonderd van de omgeving de muziek te beluisteren met een hoodtelefoon. Soms is het handig of zelfs sociaal om de muziek door luidsprekers te delen. 2007 is de iMainGo geintroduceerd in de USA. Een fraaie kleine behuizing waar elke iPod (en veel andere mp3 spelers) in passen. De iPods blijven achter het transparante frontje bedienbaar. Het geluid komt naar de ingebouwde bas reflex mini luidsprekers via een mini-jack kabeltje op de hoofdtelefoonaansluiting.

Vier AAA penlight batterijen voeden de speakers voor 20 tot 30 uur kamervullende muziek. Het enige minpuntje van de iMainGo is het lastig verwisselen van de batterijen. Toch zijn batterijen te prefereren boven een ingebouwde oplaadbare batterij. De iMainGo is gemaakt om overal mee naar toe te reizen. Vaker zullen nieuwe batterijen te koop zijn op de plaats van bestemming dan een geschikt oplaadpunt. Vandaar dat de keuze voor batterijen de juiste is. De alles in 1 behuizing is bovendien ook nog eens een aardige bescherming voor de iPod.

Elke iPod zal zich direct thuis voelen in dit speakerdoosje dat gebruik van de hoofdtelefoon overbodig maakt. De geluidskwaliteit van de speakers is namelijk indrukwekkend. Een handige bonus van de iMainGo is de alarm stand. Wanneer deze is ingeschakeld dan verbruikt de iMainGo nagenoeg geen energie. Zodra de iPod (als wekker) gaat spelen, schakelt de iMainGo de voeding in en stroomt de muziek uit de krachtige mini speakers in hifi-kwaliteit de ruimte in.

Verwachte prijs: 69 USD
Meer info: iMainGo site
© 2004-2022 ID-Tank