September Gadget | The Gadgetman

Lekker frituren zonder vet.


Frituren met vet is zo 1980
Dankzij de Philips Airfryer, frituur je zonder schaamte of angst.

We weten natuurlijk allemaal dat frituren niet echt in een Sonja Bakker dieet past. Het wekelijkse frituur ritueel met het gezin gaat altijd gepaard met enig schuld gevoel. Hoewel frituren lekker kan zijn, blijft dat eeuwige schuld gevoel er aan kleven dat het niet gezond is. Welk vet of olie je gebruikt, het blijft niet mager. De oplossing om friet en snacks in de magnetron te gooien blijft een marketing oplossing. De magnetronroute is natuurlijk snel, maar op enkele uitzonderingen na niet lekker. Lekker knapperige friet uit de magnetron blijft ook in de 21e eeuw onmogelijk.Vul de friteuse met enkel snacks
Open de lade van de Philips Airfryer en vul deze met friet of andere snacks. Het frituurvet blijft gewoon voor altijd lekker in de winkel. Lade dicht, temperatuur selecteren en timer inschakelen. Dat is alles wat een Topkok anno 2010 nog hoeft te doen voor een lekkere snack. Friet, kroketten, maar ook Spaanse frituur tapas smaken allemaal heerlijk uit de Airfryer. Elk product wat in een frituurpan kan, kan in de Airfryer. Gelukkig hoeven we dus geen speciale producten te zoeken met een label ala ‘made for Airfrying’. De samenwerking met specialisten was al succesvol voor Philips met Douwe Egberts voor koffie en Nivea voor verzorging. Nu werkt Philips nauw samen met Mora snacks. Dit keer echter dus zonder plichtmatige koppeling aan 1 frituur merk.


Technologie dient de mens
Zoals de naam het doet vermoeden is het vet vervangen door hete lucht. De Airfryer jaagt lucht op extreem hoge temperatuur door de pan. Omdat de meeste snackproducten uit het vriesvak zijn voorgefrituurd, is geen frituurvet nodig. Het miniscule beete vet wat nodig is voor de lekkere smaak komt uit het product zelf. De snacks uit de Airfryer zijn dus niet geheel vetloos, maar toch meer dan 80% minder vet. Voor frituren van verse aardappeln volstaat toevoegen van 1 theelepel olie. Dat mag dan lekkere olijfolie zijn.

De Airfryer maakt frituren gezonder, maar vooral veiliger. Nergens op de site vermeldt Philips dat aspect. Wellicht omdat marketing van angsten altijd riskant is. Echter iedereen met kinderen weet dat je doodsangsten uitstaat als de kids in de keuken rommelen in de buurt van een frituurpan. Die angst is nu verleden tijd. Nooit meer het risico van een omvallende pan met vet of frituurspatters. Dat scheelt ook nog eens reinigingskosten van afzuigkap en keuken.

Prijzen en info:
De Philips airfryer kost ongeveer 199 Euro
Meer info op de Philips site

Clicky Web Analytics