Samsung VR Gear
Stacks Image 437

Samsung VR Gear

Gemakkelijk zelf een VR wereld vastleggen en (her)beleven.

Samsung heeft met de Galaxy 7 de harten van veel mensen veroverd. De virtual reality mogelijkheden met de Samsung bril en Samsung 360 camera zijn verbluffend. Ongelooflijk eenvoudig en adembenemend. Op de CES beurs aan het begin van het jaar was het al duidelijk; Samsung zet alles in om synoniem te worden met Virtual Reality.
Stacks Image 1815
Virtual Reality was lang een lastig klusje met diverse componenten en filmformaten. Samsung maakt daar met hun complete systeem van 360 graden camera, bril en telefoon korte metten mee. Wij mochten in de USA al ervaren hoe goed de technologie is. Onlangs kregen wij een paar dagen een compleet systeem te leen. Het gebruiksgemak is ongelooflijk. Plaats te camera en maak een foto of video. Schuif de Galaxy 7 in de Samsung Bril en navigeer een een sublieme app naar jouw eigen camera en herbeleef wat je zojuist hebt vastgelegd. Het kan niet gemakkelijker en de kwaliteit is erg goed. Natuurlijk zal die beeldkwaliteit het komende jaar snel nog beter worden. Het leuke van het Samsung systeem is dat de app je ook toegang geeft tot VR beelden van anderen. Samsung heeft echt de drempel voor volledige adoptie van VR laag gemaakt. Tja en daar zit je dan met je iPhone6s...

Normaal is de bediening door een virtuele muisaanwijzer die de gebruiker beweegt door met het hoofd te bewegen. Dat mechanisme werkt ook in de Samsung bril, maar je kan ook met een touchpad door mappen en beelden scrollen. Extra gemakkelijk is de knop waarmee je een beeld selecteert op de Samsung bril.

Samsung heeft met de 360 camera, bril, telefoon en app een uniek compleet systeem gericht op gemak. Van creeren tot beleven is de Samsung route (nog) een betere dan elke iPhone optie.
© 2004-2022 ID-Tank