Januari Gadget | The Gadgetman

Echt goed poetsen

monster-clean-touch-ipad
Weg met die vette vingers op je iPad

Twee oplossingen die werken


Er wordt druk gespeculeerd over de nieuwe iPad. Heeft de iPad2 een camera; beter scherm; geintegreerd sd slot en wat zijn de afmetingen. Apple zal zeker met een nieuwe iPad komen die vetter en dunner zal zijn. Vetter in specs; dunner in afmetingen. Hoe de iPad er ook uitziet, ik weet nu al dat in mijn dagelijks gebruik de iPad letterlijk weer vetter zal zijn. Na een dagje touchen (is dat een nieuw werkwoord?) ziet een iPad er smerig uit. Zelfs met een beschermfolie wordt het oppervlak van nature door vingers smoezelig. De ene na de andere fabrikant springt nu in dit gat in de markt.

Wonderdoekjes, sprayjtes etc etc worden er aangeboden om de iPad vetvrij te houden. Met een perskaart een een bezoekje aan de CES en MacWorld kwam ik retour met een vrachtje poetsmiddelen. Fabrikanten geven ze maar wat graag weg aan journalisten. Het product kost geen drol en de verkoopprijs is lekker hoog. Goed voor de boterham die iedereen er aan wil verdienen. Dus ook gemakkelijk weg te geven als relatiegeschenk of sampletje.

Er zijn twee producten die er toch wel uitspringen. Marketing specialist Monster (van de Dr.Dre Beats hoofdtelefoon en kabels) heeft nu de CleanTouch oplossing. Een, volgens de fabrikant, slimme vloeistof in een flesje en een klein op gefrommeld doekje wat bijna een schapenvel wordt wanneer het uit de verpakking komt. Sprayen maar en poetsen met de doek. En inderdaad de iPad is in een mum vetvrij. Volgens de geheime superformule moet de iPad langer vetvrij blijven. Maar natuurlijk niet lang genoeg zodat je weer gaat sprayen en uiteindelijk weer vloeistof moet kopen. Het middel is zeker beter dan zomaar een vochtig doekje, maar na een dag is de iPad echt weer vettig. Nadeel voor de vliegende reiziger is dat je vloeistof bij je hebt welke je zeker niet wilt weggooien bij de douane.

Lenspen
Droge oplossing
Ben je het beu met doekjes en sprays je iPad schoon te houden? Dan is de oplossing van LensPen een aanrader.


Een lang verhaal kan je er niet over schrijven. De LensPen iPad cleaner is eenvoudig. Het slimme poetspookje met sponsje zit in een klein doosje opgeborgen. Open het doosje en reinig het iPad glas. De carbon deeltjes poetsen en polijsten het vuil weg. Bij het opbergen, klapt het pookje met sponsje in en schuift over een reinigings oppervlak wat ook het sponsje weer ‚laadt’ volgens de maker. Maar wat dat 'laden' is, blijft een raadsel. Is het statische energie of is het carbon aanbrengen? Het maakt eigenlijk niet uit; het resultaat is keer op keer verbluffend.
Minder geklieder dan spraytjes en beter dan welke doek dan ook. Het kleine nadeel is dat na een paar honderd poetsbeurten het sponsje vervangen moet worden. Gelukkig zijn er losse sponsjes te koop. Nu wachten op de retailer die het in Nederland gaat verkopen. De LensPen producten voor foto en film lenzen liggen al bij de betere fotohandel.

Prijzen en info:
Beide oplossingen kosten ongeveer 20 Euro
Meer info op de LensPen site of bij Monster


Clicky Web Analytics