Maart/April | The Gadgetman
'Zoete' Magazine - Maart / April 2005

2_1
DMtech AV-20 video handheld player
Elke film in de Palm van je hand
Het lijkt wel of de elektronica branche om vol wil proppen met mp3 spelers, portable games, mobiles en ga maar door. Ook gadget liefhebber hebben zo een verzadigingsgrens. Maar onlangs zagen kregen wij een hebbedingetje in onze handen wat de verzadigingsgrens direct deed vervagen. De redelijk onbekende Koreaanse fabrikant DMtech heeft naast diverse flatpanel tv's met ingebouwde harde schijf en DVD speler nu ook een portable flatpaneltje geïntroduceerd: de AV20. Dit kleine audiovideo spelertje kan natuurlijk mp3s afspelen, maar wat onze gadget hart sneller deed kloppen was het beeld. Een kristal helder groot display toont elke gewenste film. De AV20 is namelijk ook een videorecorder. De ingebouwde compressie zet elk video signaal dat van een TV, DVD speler of computer om in een mpeg4 filmpje. Het menu van de AV20 is zelfs Nederlandstalig. Het enige minpuntje is dat de AV20 bij de Kijkshop te koop is. Daar verwachtten wij niet zo'n gadget. De ingebouwde 256mb geheugen is goed voor een dik uur speelfilm. Met SD kaartjes kunnen wij goedkoop en gemakkelijk nieuw geheugen bijprikken. Vergeet dus de inmiddels ouderwetse DVD-player in een zak aan de stoelleuning in de auto. Geef de kinderen elk zo'n fraaie AV20 met filmpjes op SD kaartjes. Oh, ja een papa kijkt wat anders in zijn handpalm.
www.dmtech.co.kr


2_2
Braincard
Digitale knoop in zak
Het verstrijken der jaren is geen gelukkige combinatie met eentoename aan wachtwoorden en pincodes. Hoe vaak heb je al eens een verkeerde pincode of wachtwoord ingetikt? De braincard moet hier verandering in brengen. Een minicomputertje ter grootte van een creditcard kan al onze geheime toegangscodes en creditcard informatie opslaan. De Braincard kan 100 codes of andere gegevens opslaan in het geheugen en is daarbij beveiligd tegen ongeoorloofd gebruik dankzij een persoonlijke sleutel. Deze sleutel bestaat uitsluitend uit cijfers, waarbij de gebruiker zelf mag bepalen wat de lengte van deze sleutel is. De gebruiker hoeft nog maar één code te onthouden om toegang te krijgen tot zijn of haar PIN nummers.
Mocht de Braincard toch in verkeerde handen vallen?
Geen paniek, want de exclusieve beveiliging blokkeert alle data. Zodra een ongeoorloofd gebruiker probeert om de gegevens in de Braincard te benaderen, zonder te beschikken over de juiste sleutel, dan zal de Braincard hem of haar misleiden en de indruk geven dat er toegang tot alle data is. De getoonde gegevens zijn echter onjuist en bij gebruik zal dat hoogstens kunnen leiden tot het blokkeren van de PIN pas, hetgeen bij verlies of diefstal zeer gewenst is.
Als premium biedt de Braincard ook leuke mogelijkheden door bijvoorbeeld een reclametekst of logo bij opstarten te tonen.
www.braincard.nl
2_3
MacMini
Paard van Troje van Apple?
De Amerikaanse computer bouwer Apple heeft weer een nieuw kunstje geflikt. Ze leveren nu nog minder computer, maar gelukkig ook voor minder geld. Om de Windows gebruikers te lokken naar de Apple wereld is de MacMini ontworpen. De computer is niet veel groter dan een stapeltje cd's. Het is een volwaardige computer compleet met het moderne besturingssysteem Mac OS-X. De nieuwe Mac mini is verrassend klein en wordt geleverd met alle software die je nodig hebt om nog meer te genieten van al je muziek, foto's en films. Bovendien werkt de Mac mini direct: je hoeft niets te configureren. Met de Mac mini kun je moeiteloos van je huidige systeem overstappen op de elegantie, eenvoud en betrouwbaarheid van de Macintosh. Heb je al een beeldscherm, toetsenbord en muis, dan is je systeem in een paar minuten klaar voor gebruik. En niet alleen het formaat, maar ook de prijs is voor Apple begrippen minimaal: je hebt al een Mac mini vanaf € 499.
www.apple.nl


2_4
Screen Reserach: Le Wing
Onzichtbare Thuisbioscoop van formaat
Natuurlijk heb je al jaren een superplasma aan de muur. Fantastisch toch als iedereen ziet hoeveel geld je ooit hebt uitgegeven aan nu al achterhaalde technologie? Of nog leuker dat mogelijke inbrekers van drie straten ver al kunnen zien wat er aan de muur hangt. Zou het niet mooi zijn als jouw super thuis bioscoop onzichtbaar zou zijn? Dat is nu mogelijk met "le Wing". Een slim samenraapsel van top componenten om een thuis bioscoop van top kwaliteit neer te zetten zonder dat iedereen bij binnenkomst al ziet wat de hobby van de bewoner is. Le Wing is een projectscherm dat volautomatisch uit het plafond naar beneden komt. Het unieke zit hem in het geluidssysteem dat volledig THX goedgekeurd is en dus optimaal bioscoop geluid garandeert. Met het scherm komt het geluidssysteem uit het plafond en blijft het onzichtbaar achter het scherm. Het scherm is speciaal ontworpen voor optimale weergave van het geprojecteerde beeld EN doorlaten van het geluid. Natuurlijk vraagt dit systeem om een betere beamer dan de prijskraker beamer van de Makro.
www.music-matters.org

2_5
Geil geheugen
Hoe geil kan geheugen zijn?
Geheugen in computers is ronduit saai. Apple is gekozen als 'cool' merk. Maar om nou te zeggen dat iedereen opgewonden wordt van een Apple.... Nu is er dan echt opwindend nieuws te melden van het geheugenfront. Het Amerikaanse merk 'Geil' heeft speciaal geheugen voor de Macs uitgebracht. Wil je een Apple gebruiken vriend/vriendin eens goed verwennen? Geef dan wat Geil geheugen zodat de computer sneller met rekenen klaar is en meer tijd voor leukere zaken overblijft.
www.geilusa.com


2_6
Roku SoundBridge Network Music Player
Vergeet Microsoft mediacenter en haal echt design in huis
Beter goed gejat dan slecht bedacht moeten de makers van Rokulabs gedacht hebben. Slimdevices heeft namelijk de techniek bedacht om mp3tjes van de computer draadloos via de stereo af te spelen. Alleen is hun product de "Squeezebox" niet echt toonbaar in de huiskamer van een gadgetliefhebber. Roku heeft de techniek overgenomen plus goed gekeken naar het design van Bang & Olufsen en voilà een supergadget is geboren. De Soundbridge van Roku is een prachtige muziek balk aan de muur met een helder display. De Soundbridge is er in in 3 maten. De grote jongen is natuurlijk onze favoriet. Via de Soundbridge kunnen wij op onze computer bladeren naar de gewenste mp3 muziek. De Soundbridge sluiten wij aan op onze stereo. Wanneer wij op 'play' drukken klinkt de muziek niet meer uit de multimedia speakertjes van de PC maar uit onze huiskamer stereo. De geluidskwaliteit is verbluffend. Nooit meer slepen met cd's en nooit meer diskjockey spelen tijdens een etentje. Gewoon een playlist samenstellen en de Soundbridge zijn werk laten doen.
www.rokulabs.com


2_7
PetsMobility: PetsCell mobile telefoon
Effe Bello bellen...
De GSM markt moet aan het opdrogen zijn gezien de vreemdste producten die nu als GSM toepassing het licht zien. Zo heeft het Amerikaanse PetsMobility de PetsCell geintroduceerd. Dit is een mobiele telefoon in de vorm van een bot dat wij aan de halsband van onze viervoeter hangen. De PetsCell heeft een eigen sim kaart nodig en heeft dus een eigen nummer. Wanneer wij de PetsCell bellen, herkent de telefoon ons nummer. Automatisch accepteert de PetsCell onze oproep. Wij kunnen nu tegen Bello praten om hem bijvoorbeeld op vakantie gerust te stellen met onze stem. Bijzonder nuttig is dit voor mensen die afhankelijk zijn van hun hond zoals gehandicapten. Wanneer ze de hond nodig hebben en hij/zij net buiten het stembereik is, kan Bello gebeld worden. Ook kandig is de terugbel knop met GPS lokalisering. Bello zal niet echt geinteresseerd zijn in de lengte en breedte graad van zijn lokatie. Wanneer iemand een weggelopen hond vind, druk de vinder de rode knop in en de telefoon belt het baasje en geeft de exacte lokatie van Bello aan. Ook kan de vinder natuurlijk even met het baashe van gedachten wisselen.
www.petsmobility.com


2_8
Oakley: THUMP
mp3 bril filtert beeld en geluid
De ideale mp3 speler heeft geen kabeltjes, heb je ongemerkt altijd bij je en heeft oordopjes die perfect passen. De brillengigant Oakly heeft nu een op flash geheugen gebaseerde mp3 speler in een bril geintegreerd. Door gebruik te maken van flash geheugen stottert of happert de muziek nooit. De hoeveelheid muziek die we mee kunnen nemen is beperkt aangezien de bril met 128mb of 256 mb geheugen uitgerust is. Okay met een echte mp3 speler kan je meer muziek meenemen, maar met de THUMP heb je vaak genoeg muziek bij je voor een wandeling of fietstocht. Het staat natuurlijk wel een beetje idioot om in het vliegtuig met je zonnebril op te zitten om naar muziek te luisteren.
Dankzij USB2 is de muziek zo uit de Mac of PC op de THUMP gezet. De ingebouwde accu garandeerd 6 uur luisterplezier. De oordopjes kunne ook opzij geklapt worden als wij de omgeving willen horen. De THUMP is in diverse hippe kleuren te verkrijgen.
www.oakley.com


2_9
NIET GEPUBLICEERD.... WEL LEUK
iPort: muur inbouw iPod
Geef je iPod een alteraartje in je huis
Iemand die niet weet wat een iPod is moet maar snel verder bladeren en mag zich geen gadget liefhebber noemen. Rondom de iPod is een ware markt aan randapparatuur geboren van waterdichte behuizingen tot fraaie sokjes voor je favoriete mp3 speler. De specialisten van Russound gaan wel heel erg ver... Zij hebben een muur inbouw station ontwikkeld dat gekoppeld kan worden aan hun zogenaamde 'multi-zone' geluidssysteem. De kern is het Russound geluidssysteem dat muziek in elke kamer via 1 systeem ter beschikking stelt. Zo is in elke kamer natuurlijk de muziek afzonderlijk in te stellen, maar kan ook de baas van het huis het volume geheel bijstellen indien dat gewenst is. Deze systemen zijn ontwikkeld voor bijvoorbeeld hotels, maar zijn niet meer weg te denken in de moderne huizen van de 21e eeuw. Met het iPod muuraltaar, krijgt onze iPod een mooi plekje in de muur en kan de inhoud van de iPod naar believen per kamer geselecteerd worden. Tja, maar als de iPod met een eigenaar vetrek voor mobiel genot wordt het natuurlijk wel even stil in het huis....
www.sonance.com


2_10
NIET GEPUBLICEERD.... WEL LEUK
NASA Antworks Mierarium
Bestudeer het leven van echte mieren
Inspiratiebron voor het ontwerp van Antworks, is de technologie die door NASA werd gebruikt bij het bestuderen van leven in een gewichtloze omgeving. Antworks is, net als een aquarium, speciaal ontwikkeld als een leefomgeving, een habitat, voor mieren in de ruimte. Het ontwerp van Antworks stelt u in staat het gedrag van mieren te bestuderen in dit unieke 'mierrarium'.
Het 'mierarrium' is gevuld met een doorzichtige gel, die de in staat stelt hun nesten met kamers te bouwen. Tevens dient de gel als hun voeding en vocht. Het gebruik van de Antworks is dan ook heel eenvoudig, u zet de mieren uit in de containerbak en de mieren gaan aan de slag. Voor u is het nu slechts een kwestie van observeren en bestuderen.
Om het bestuderen van de ijverige diertjes nog interessanter te maken zijn er een vergrootglas en microlenzen inbegrepen. Met name de microlens vergroot het plezier van het observeren van de miertjes letterlijk! Daarnaast krijgt u gereedschap om de mieren te kunnen vangen; een gereedschapsset om de eerste aanleg voor het nest te maken (zeer eenvoudig, slechts vier gaten maken) en een instructieboekje met interessante wetenswaardigheden over de mier.
www.nonplusultra.nl
© 2004-2022 ID-Tank