September Gadget | The Gadgetman


backbeat-go2-black


Plantronics BackBeat Go2


Perfect geluid uit handigste oortjes ooit
Hoofdtelefoons vliegen de winkel uit en oortjes zitten gratis bij elke smartphone, mediaspeler of andere electronica. Om nu nog oortjes (in-ears) te verkopen moet je van goede huize komen. Plantronics maakt al jaren de betere oortjes voor draadloos handsfree bellen. Nu introduceert het merk de BackBeat Go 2. Een combi van twee oortjes die enkel met 1 draad achter het hoofd verbonden zijn voor stereo geluid en draadloos met de smartphone communiceren. Draadloos stereo dus. Klinken ze en zijn ze handig?

SPENCOM-NASA
Plantronics heeft begin jaren 60 van de vorige eeuw de basis gelegd voor de headsets die piloten al decennia in de cockpit gebruiken. Met die kennis maakte Plantronics ook de communicatie met astronauten mogelijk. Anno 2013 is dit bedrijf uit California toonaangevend met bluetooth oortjes voor handsfree bellen en headsets voor de zakelijke gebruiker. Nu komt Plantronics met de BackBeat Go 2. Een product dat gericht is op de consument die geluidskwaliteit weet te waarderen en sportief is ingesteld. Draadloos en bestand tegen water en zweet. Op de IFA kregen wij een test unit die nu een dikke maand in gebruik is.backbeat-go2-white-case
De bluetooth oortjes van Plantronics hebben doorgaans een uitmuntende accuduur. Ongelooflijk hoe lang zo’n klein product zoals de M165 zonder opladen te gebruiken en standby is. Deze accu kennis zit ook in de BackBeat Go 2. De hoofdtelefoon blijft extreem lang in gebruik zonder stopcontact honger. Echter onvoldoende voor een lange intercontinentale vlucht. Dat is jammer want de pasvorm is perfect voor gebruik in luierstand. Je kan namelijk makkelijk op 1 oor liggen, draaien en wentelen zonder dat een draad in de weg zit. De draad die het linker oortje met het rechter in-ear verbind zit achter het hoofd. Hier door nooit gedoe met een draad langs je lichaam. De BackBeat Go 2 communiceert draadloos via Bluetooth met de smartphone, tablet of mp3 speler. Het korte draadje dat links en rechts met elkaar verbindt raakt door het materiaal gebruik en platte vormgeving, nooit in de knoop. Na gebruik is de headset makkelijk in een broekzak te proppen en weer te voorschijn te toveren zonder wirwar snoertje. Heerlijk! Plantronics levert ook een speciale etui. In deze etui zit een extra accu verborgen die de BackBeat Go 2 oplaadt wanner je deze er op aansluit en in opbergt. Dankzij de DeepSleep modus van Plantronics blijft de draadloze hoofdtelefoon zo een half jaar klaar voor gebruik.

backbeat-go-2-controls
De BackBeat Go 2 heeft een controller kort onder het rechteroor in het snoer verwerkt. Hiermee is volume te regelen en natuurlijk nummers vooruit/ achteruit te spoelen; een gesprek aan te nemen en de unit in en uit te schakelen. Een beetje verwarrend is het effect wanner je de middelste knop indrukt en verwacht dat de muziek pauzeert. De BBG2 gaat echter, wanneer verbonden met een smartphone, dan het laatste telefoonnummer herhalen. Da’s even schrikken de eerste keer. Goed de handleiding lezen dus.

En dan het belangrijkste; hoe klinkt de BackBeat Go 2? In 1 woord “fantastisch”. In de vele jaren dat ik in-ears heb getest van goedkoop tot extreem duur, klonk geen enkel zo lekker als deze. Een natuurlijke diep laag, fraai midden en helder hoog en perfecte kanaal scheiding. De oortjes zitten wel zo goed in het oor dat omgevingsgeluid wordt uitgesloten. Voor de sporter is het handig om te weten dat deze hoofdtelefoon waterdicht is voor regen en zweet. Plantronics innoveert al decennia en past nu als 1 van de eersten de waterdichte nano-coating technologie van P2i toe. Deze technologie werd krap twee jaar geleden gelanceerd op de CES. De lancering van dit product maakt duidelijk dat Plantronics ook een goed oog heeft voor nieuwe technologieën en dit snel weet te omarmen in hun eigen producten.

Conclusie
De BackBeat Go 2 overtuigt direct als draadloze muziek hoofdtelefoon bij de eerste muziek tonen. Het gemak waarmee een smartphone te koppelen en te bedienen is mogen andere merken een voorbeeld aan nemen. Geen gedoe met extra app’s. De batterij status wordt zelfs netjes getoond op iPhone en iPad. De waterdichtheid is een bonus voor het gebruiksgemak. De accuduur had iets langer gemogen voor gebruik bij intercontinentale vluchten. Toen we deze week de prijs lazen in het persbericht was het direct duidelijk; dit is een absolute winnaar.

De Plantronics BackBeat Go 2 is in wit en zwart verkrijgbaar vanaf 18 september en kost inclusief oplaadetui 99 euro. Zonder etui is de BBG2 89 Euro.
Clicky Web Analytics