December Gadget | The Gadgetman

Gadget van de maandmy.vu

Levensgroot beeldscherm op je iPod!

Natuurlijk is de video iPod fraai. Maar een half uur turen naar het kleine scherm is vermoeiend voor ogen en armen. De uitkomst is de my.vu van MicroOptical in de USA. In een smal brilletje zitten oordopjes voor geluid en kleine beeldschermpjes voor beeld. Zet de my.vu op je neus en je ziet er uit als een verdachte met een zwart balkje of op een bemanningslid van de nieuwe StarTrek. Wat de gebruiker ziet is echter bijzonder fraai en handig. Het beeldscherm lijkt een grote tv voor je neus. Wel in de oude CRT kwaliteit, maar fraai. Het leuke is dat het brilletje zo smal is dat je er ook snel overheen kan kijken. De Sony tv-bril van 8 jaar geleden sloot de kijker geheel af van de omgeving. Het beeld was fraaier, maar de my.vu scoort in gebruiksnut. Heerlijk achterover in de vliegtuig stoel genieten van een film. Het beeld leunt op je neus, dus de handen hoeven niets vast te houden... Super!


De my.vu is specifiek gemaakt voor de Apple iPod video. De lichtgewicht bril bevat een ingebouwd video systeem en biedt stereogeluid via een geluidsdempende in-oor hoofdtelefoon. Tevens is gedacht aan de batterijduur van de video iPod. Een uiterst dunne batterijhouder geeft 6 uur extra beeld en geluid. Dat is wel handig voor het uitkijken van een gehele film. De standaard iPod batterij heeft daar moeite mee. Als kers op de slagroom heeft de my.vi ook een afstandbediening voor de belangrijkste beeld en geluid functies.

De verkrijgbaarheid is iets lastiger. De my.vu is alleen leverbaar in de USA. Bovendien hebben de makers gekozen voor directe distributie. Dat betekent dat je ze online kan bestellen of in een beperkt aantal retailers.

Oh ja.... voor diegene die geen iPod maar een ander beeldapparaat heeft is er een universele versie zonder de iPod accessoires.

Online prijs: $299 excl BTW en transport.
www.myvu.com

© 2004-2022 ID-Tank