Ik ga op beursreis en neem mee... Een kijkje in mijn koffer/ gereedschap.


CES-2015-logo


CES 2015


Ik ga op beursreis en neem mee…
Al twaalf jaar reist de gadgetman naar de grootste consumenten elektronica beurs ter wereld: de CES in Las Vegas. Wat zijn nu de gadgets die deze reis extra gemakkelijk maken.Sony-RX100M3

Sony beeldverslag en Eyefi sharen
Lang was de Panasonic LX3 en later LX5 mijn werkpaard om met duizenden foto’s beurzen vast te leggen. De Sony TX30 was daar al een kleine stoorzender in. De TX30 is een superdunne waterdichte camera die perfect fotografeert en filmt. Wanneer je op een beurs alles met een telefoon wilt vastleggen, loopt je accu leeg en komt er allerlei beeldmateriaal in je telefoon wat je daar niet wilt hebben. De super lichtgevoelige lens en groothoek van de LX5 bleven echter superieur. Tot de Sony RX100M3 ten tonele verscheen. Een super kleine camera die net weer wat handiger is dan de laatste Panasonic compact de LX7. De Sony variant heeft een ingebouwde lensbescherming en super flits. Die flits is overigens bijna nooit nodig. Beider camera’s laden per USB op. Ook dit is erg handig op reis. Met een powerbank laadt je dan in noodgevallen tijdens gebruik de camera op.
De RX100M3 werkt ook perfect met de EyeFi kaarten waarmee het mogelijk is om draadloos de foto’s in je telefoon of tablet te krijgen.


Micro_Step Samsonite

Micro Luggage voor hand/ beurs bagage
De wereldleiders van opvouwbare steps en koffers, respectievelijk Micro-Scooter en Samsonite, hebben twee jaar geleden samen een combi product ontwikkeld. Een handbagage koffer met ingebouwde step. Super handig om snel op een luchthaven of beurs van A naar B te komen. In het koffertje zit tijdens de vlucht de handbagage en op de beurs is het een handige verzamelbak voor kaartjes en samples. Eerst kijken andere reizigers je meewarig aan. Wanneer je eerder ban wie dan ook bij de incheck balie staat, begint met jaloers te worden. In Las Vegas zijn Amerikanen lekker enthousiast: ‘Cool wheels man” en dergelijke kreten worden me dagelijks toegeroepen. Waar iedereen op een taxi staat te wachten, step ik in rap tempo naar de bushalte om sneller en goedkoper weer bij het hotel te zijn.


dvt6500_philips-voice-tracer

Philips Interviews en muziek opnames
Op beurzen is het erg handig om af en toe wat gesprekken op te nemen. Zelfs een fotografisch geheugen kan wat extra hulp gebruiken. Een paar jaar gebruikte ik daar de opname mogelijkheid van de iPhone voor. Helaas vrat dit erg veel energie en was telkens de accu in no time leeg. Een recorder bleek toch handiger. De Philips Tracer DVT6500 is zo’n recorder die dagen kan opnemen dankzij de super accu en losse micro-SD kaartjes. Heel veel intelligentie zorgt dat interviews, vergaderingen en muziek opnames perfect geregistreerd worden. De audio opnames blijken bij film montage nog eens extra handig om er authentiek geluid bij beelden te voegen. Daar waar andere recorder vaak te groot zijn of handgeluid weergeven, verbaast de Philips Tracer steeds hoe slim het apparaat de instellingen automatisch aanpast voor een prima opname.


Tylte-energi-sliding

Tizi KraftPotz en Tylt powerbank
Philips was ooit de eerste die powerbanks maakte. Zoals met zoveel innovaties, stapte Philips te snel uit deze markt. Mophie werd de marktleider. Voor de iPhone is echter de Tylt oplossing veel handiger. Een dun hoesje beschermt de iPhone, maar is ook het schuifsysteempje waarover je de extra accu schuift wanneer je die nodig hebt. In een dik half uur heb je de iPhone5 dan weer bijna geheel opgeladen. Vervolgens schuif je in een wip de extra accu er weer af. Ongekend handig een geen gepriel.
Voor alle overige apparatuur heb ik de Tizi Kraftpotz. Deze lekkere dikke accu laadt snel twee apparaten op. Bovendien is de accu niet extreem duur. Een ingebouwd zaklampje is vaak erg handig gebleken.


Karma

Karma voor wifi on-the-go in USA
Karma is een uniek concept. Een mobiel wifi apparaat verbind met een 3G/4G netwerk en maakt een wifi verbinding met je smartphone, tablet of laptop mogelijk. Voor een paar tientjes heb je prepaid 1GB data tegoed. Wanneer jij jouw Karma hebt aanstaan, kunnen andere Karma gebruikers inloggen wanneer zij hun Karma niet bij zich hebben. Hun gebruik gaat van hun data tegoed en jij krijg 100MB gratis extra data als dank van Karma. Het enige wat je er van merkt is dat je accu wat sneller leeg is. Maar daarom hangt mijn Karma de hele dag aan de Tizi KraftPotz. Doordat tijdens de CES ongeveer 8 mensen van mijn hot spot gebruik hebben gemaakt, heb ik de hele week gratis wifi in de USA gehad. Bellen doe je dan via Skype en het Karma Wifi. Super simpel om zo tientallen zo niet honderden Euro’s te besparen.


Philips-Shaver-9000-Series

Philips persoonlijke verzorging
De Shaver 9000 is werkelijk een top shaver die gemakkelijk oplaadt en twee weken scheren garandeert. Dat bespaart tijdens de reis gedoe met scheerschuim en ’s ochtend geklieder. Voor een super glad resultaat scheer ik liever met Gilette Mach3, maar voor reizen zweer ik bij deze elektro scheerder. Eerder heb ik een Remmington shaver getest die verdacht veel op de Philips lijkt. De Remmington kost een fractie van de Philips 6000. Het is in de praktijk ook duidelijk waarom dat is. De Philips 9000 scheert gladder en de accu kan écht lang meegaan. Voor transport heeft de Philips een handige blokkeerfunctie zodat het apparaat niet in de koffert leeg trilt. Eens in de maand zet ik de 9000 in het schoonmaak station voor een winkelnieuw resultaat.
Sinds ik elektrisch tanden ben gaan poetsen is het aantal behandelingen bij de tandarts tot nagenoeg nul gereduceerd. Elektrisch tanden poetsen is echt beter dan handmatig. Land zwoor ik voor reizen bij analoog poetsen. De Philips DiamondClean is nu mijn dagelijkse tandborstel. Wanneer je OralB gewend bent, lijkt het SonicCare systeem van Philips alsof je op turbostand poetst. Het is even wennen, maar het resultaat is veel schoner. De DiamondClean heeft een handige reisetui met USB laadmogelijkheid. Voor een beurstrip is de lader niet nodig. Voor een lange vakantie is één keer extra opladen voldoende.


Clicky Web Analytics