April Gadget | The Gadgetman

Microfoon stickRevolabs Solo Series

Studio audio opname uit een lippenstift microfoon

Draadloze microfoons zijn kostbare stukjes techniek. Helaas ook erg technisch met batterij/zender gedeelte en een dasspeld microfoon aan een lange draad. Je kent ze vast wel: zo'n bodypack achter boven de billen aan de broek en een draad door de mouw naar de kraag. Nu is er de Solo van Revolabs. Dit is een microfoon plus draadloze zender plus oplaadbare batterij plus hoofdtelefoon aansluiting in 1 behuizing ter grootte van een lippenstift. Geen gedoe dus meer met zware batterij houders en gefriemel met een microfoon draad. Gewoon de fraai gestileerde microfoonstick opspelden en je bent klaar voor de opname. Een duidelijke aan/uit knop laat ook geen onduidelijkheid ontstaan over de status van de microfoon.

De toepassingen zijn veelzijdig. Denk aan chatten via de computer of gebruik van VOIP oplossingen zoals Skype. Hoe dichter de microfoon bij de mond hoe beter. Een Solo op de kraag is veel duidelijker dan een microfoon in de computer. Met een extra oordopje is zelfs het inkomende geluid te beluisteren in het oor. Tweeweg verkeer zoals een telefoon hoort te zijn is dus mogelijk. De USB houder is de ontvanger en hangt aan de computer. Het docking station is tevens oplader.

Voor teleconferencing is de Tabletop versie een prima oplossing. Acht units laden netjes op in een grote houder. Elke teleconference deelnemer plaats een microfoon voor zich op de tafel of speldt deze op. Hierdoor is elke deelnemer nu echt goed te verstaan in een vergader telefoon sessie. Wanneer men ruggespraak wil houden schakelt de gebruiker gewoon even zijn microfoon in stand-by stand, waardoor de andere kant van het telefoon gesprek even niet kan hoeren wat diegene zegt. Dat is met een teleconference paddestoel niet mogelijk.


De Gadgetman droomt al van een Solo versie die op de videocamera kan. Zo zou een goedkope en handzame oplossing ontstaan voor het filmen van een spreker. Nu zijn daar nog systemen van 700 tot 900 Euro voor nodig. De makers bij Revolabs hebben het idee genoteerd en gaan er mee aan de slag.

Verwachte prijs: 495 Euro
Meer info: Revolabs site
© 2004-2022 ID-Tank