Maart Gadget | The Gadgetman

Waterproof video cameraPanasonic
SDR-S10

Laat geen moment ontsnappen!

De bandjes-loze camera’s zijn in opmars. De voordelen van een camera zonder bandjes zijn zonder twijfel het ontbreken van kwetsbare en lawaaierige bewegende onderdelen plus het kleine formaat. Een nadeel is het ontbreken van een bandje dat immers ook altijd een extra backup is. Er lijkt geen ontkomen aan; de geheugenkaart camcorder heeft de toekomst voor het grote publiek. Panasonic heeft zelfs een kwaliteit 3CCD camera die op SD kaartjes filmt: de SDR-S150. De echte verrassing is het kleinere broertje van de Panasonic familie SD camcorders: de onlangs geïntroduceerde SDR-S10.

De SDR-S10 is de rebel in camcorder land. Daar waar alle fabrikanten de betere beeldkwaliteit van mini-dv proberen te benaderen, daar slaat de SDR-S10 een totaal andere weg in. Gemak en toepasbaarheid hebben voorop gestaan in het ontwerp.
“Maak een video camera die altijd in je zak past dus altijd mee op reis kan, robuust is en een val overleeft en ook te gebruiken is in de regen of op zanderige stranden zonder zorgen te maken over beschadiging van kwetsbare elektronica” moet de opdracht aan de designers zijn geweest. Het resultaat voldoet namelijk voor de volle honderd procent aan deze eisen. Voor de wereldreiziger is de SDR-S10 bijna perfect. Het opladen zou ook via de USB poort moeten kunnen. Nu moet er nog een adapter in de reisbagage mee.
Natuurlijk mist de gadgetman wel extra’s zoals echte ondersteuning van 16:9 formaat en de mogelijkheid een externe microfoon aan te sluiten. Die extra microfoon zal Jan (film)modaal niet vaak gebruiken en zal waarschijnlijk nooit een optie worden. Echter 16:9 is de standaard in menig huishouden. Het schermpje is wel 16:9, maar de chip die de beelden vastlegt niet. De vraag is dus... wachten op de opvolger of nu direct aan de slag en geen enkel moment meer missen. Gemiste momenten komen nooit terug, dus kopen dat rebelse kleine camcordertje...

Verwachte prijs: 449 Euro
Meer info: Panasonic site
© 2004-2022 ID-Tank