Juni Gadget | The Gadgetman

Weten waar het kiekje genomen isGPS voor foto’s

Met Jobo GPS is het pas echt makkelijk


GPS en fotos horen eigenlijk bij elkaar. Anno 2009 vinden we het heel gewoon te weten hoe laat en wanneer een foto genomen is. Over twee jaar vindt iedereen het net zo logisch dat je de foto op een kaart kan plaatsen. Alle ontwikkelingen gaan die kant op. Er zijn een handvol camera’s die een ingebouwde GPS hebben. De Nikon P6000 is 1 van de weinig betaalbare consumenten opties. Natuurlijk kunnen ook smart phones zoals een iPhone en BlackBerry met camera en GPS ook een foto van coordinaten voorzien. Maar hoe nu met een echte fotocamera dit te doen zonder opnieuw een camera te moeten kopen? Er zijn opties die ik al eerder had beschreven in de vorm van fototrackers of een gewone routeplanner van Garmin. Al deze oplossingen kosten helaas veel stroom. Niet duurzaam en ronduit onhandig als je op reis moet met laders of batterijen.

GPS technologie in een doosje
Nu is er de PhotoGPS van Jobo. Een slim apparaat dat je op de flitschoen schuift en klaar is Kees. Elke keer wanneer je een foto maakt registreert de PhotoGPS van Jobo in een fractie van een seconde de GPS signalen. De rest van de tijd staat de unit standby.
Straatnaam en plaats bij foto
Eenmaal thuis op de computer rekent de Jobo software de exacte lokatie uit en plakt in leken taal de straat en plaatsnaam bij de foto. Hoe het systeem werkelijk werkt; wat de link met Philips is en of het wel op een Mac werkt, is binnenkort in MacFan te lezen.Meer info over Jobo PhotoGPS: Jobo website
Clicky Web Analytics