Oktober Gadget | The Gadgetman


Pulse icon


Sengled Pulse


Lampen met JBL luidspreker…
Op diverse beurzen zien we meer en meer bizarre combinaties van producten. De lamp met ingebouwde luidspreker is al een paar maal gespot op de CES. Maar nu is er dan eindelijk een versie waar kwaliteit van te verwachten is. Sengled is een Chinese fabrikant van LED verlichting. Voor hun meest innovatieve lamp zijn zij een partnership aangegaan met de geluidspecialist JBL. Het resultaat is een led lamp met ingebouwde onzichtbare luidspreker. Het gebruksnut is onverwacht leuk.
Pulse-sengled

Flinke lamp
Spaarlampen zijn zo vorige eeuw. Led verlichting is nu de standaard. Allereerst vanwege het beperkte energie verbuik en de geringe warmte afgifte. Inmiddels zijn er ook heel wat led lampen die ook mooi licht afgeven. De gloeilamp was al definitief het archief in, maar de spaarlamp kan daar nu direct naast geplaatst worden. En dan opeens is er een led lamp die weer ouderwetse spaarlamp afmetingen heeft: de Sengled Pulse. Het formaat komt door de ingebouwde JBL luidspreker die met bluetooth aan te sturen is. De lichtopbrengst en kleur is gelukkig helemaal top.


Pulse

Bluetooth
De Sengled Pulse lampen doen het gewoon als je ze in de grote fitting schroeft. Wanneer je de app (IOS en Android) download kan je via bluetooth de lampen qua intensiteit en muziek volume regelen. De lamp met ingebouwde luidspreker zijn als het ware de gekoppelde hoofdtelefoon of luidsperker met je telefoon of tablet. Het fraaie is dat de Sengled lampen ook met elkaar communiceren. Dat betekent dan je niet één luidspreker hebt, maar direct het hele arsenaal aan lampen dat je met elkaar koppelt. Dit is werkelijk op veranda’s, in restaurants een fantatische oplossing. verwacht geen disco volume, maar toch is het volume opmerkelijk goed. Vooral als je meer lampen als set gebruikt. De Starterkit heeft twee lampen die direct voldoende zijn voor een kamer, serre of werkruimte.


Pulse-big

Toekomst
De Sengled Pulse lampen met de JBL luidsprekers klinken dus opmerkelijk goed. Sengled heeft ook een ander product. Een led lamp met ingebouwde wifi versterker. Die wifi connectie zou erg handig zijn in de Pulse. Het is veel interessanter de lampen muziek direct via internet met bijvoorbeeld spotify connect te laten spelen. Zo zou dan te regelen zijn dat de lampen direct een playlist spelen als ze aangaan. Kijk dan wordt het pas écht interessant. Als dan ook nog eens IFTTT mogelijk is, kan je bijvoorbeeld de lampen af laten gaan en muziek laten spelen door een gebeurtenis elders in je huis. Bijvoorbeeld romantische muziek als je na avondje stappen thuis komt en de deur opent. Maar ook het geluid van blaffende honden als de buitensensor via IFTTT de Sengled luidspreker lampen aanstuurt. Allemaal toekomst muziek maar we weten inmiddels dat als iets kan, het ook in Azie gemaakt wordt. Sengled zal zeker iets dergelijks op de roadmap hebben staan. Voor nu is het lekker muziek genieten uit de lampen zonder dat er ergens luidsprekers moeten staan.


Clicky Web Analytics