Maart Gadget | The Gadgetman


Filmen vanuit een andere hoek

gopro-hero2

HD filmen met luciferdoosje
Helm camera’s zijn er al een tijdje. En eerlijk is eerlijk; de Contour is lange tijd mijn favoriete aktie camera geweest. Altijd heb ik een beetje moeten lachen om die idioten met een lelijk vierkant film blokje op hun helm. De kwaliteit van het beeld van de GoPro leek vergelijkbaar. Het moment dat de GoPro Hero2 eens mee mocht op vakantie veranderde mijn mening over dit cameraatje in luciferdoos formaat. De modulaire opbouw maakt het mogelijk een los lcd beeldschermpje vast te klikken op de achterkant van de camera. Wel zo handig om te zien of het filmen beelden oplevert die gewenst zijn. Te vaak bleek achteraf het beeld van de concurrent onbruikbaar bij thuiskomst. Net zo makkelijk als een los schermpje is een extra batterij op de achterkant te klikken. De hele dag blijft de camera stand-by en de geheugenkaart kan makkelijk uren film of honderden foto’s opslaan. De functieknoppen en het mini display-tje maken het mogelijk om zonder computer de camera in te stellen op filmen, fotograferen of zelfs interval fotografie. De glazen lens waarborgt haarscherpe groothoek beelden. Dan zijn er nog de verwarmde batterij behuizing voor filmen in vrieskoude, de hdmi poort en zelfs aansluiting voor externe microfoon. Als reiscamera is de GoPro Hero2 een must. Als aktie camera wellicht de beste optie die er is. Even de handleiding lezen is wel noodzakelijk.
Website GoPro klik hier
XShot

Xshot:
Een kleine meter extra foto/ film plezier

Jezelf fotograferen is makkelijk te doen met een smartphone of kleine camera. Alleen zal het vaak niet lukken om er geheel op te staan. Daar zijn veel armen gewoon te kort voor. Speciaal hiervoor is er de Xshot. Een uitschuifbaar staafje met een schroefdraad en draaikop aan het uiteinde. Hierop is vrijwel elke compact foto/film camera te schroeven. Ook een GoPro Hero(2) camera is hier makkelijk op te bevestigen. Voor iPhone bezitters is er een speciale hoes met camera schroefdraad. Schuif de Xshot uit en maak foto’s met nog meer van jezelf. Natuurlijk is die extra meter ook handig in te zetten om wat lager of juist hoger dan normaal beeld vast te leggen. Films eens op ooghoogte de hond of reik ver boven de mensenmassa op een popconcert uit. Omdat de Xshot nagenoeg niets weegt en extreem klein inschuift is het in no-time het foto/film reishulpje wat je graag altijd bij je hebt.
Website Xshot klik hier

Seasucker
Seasucker:
Plak de camera overal

Wie had ooit kunnen bedenken dat anno 2012 de meeste auto voorruiten elektronica met een zuignap zouden hebben? Als het aan de makers van de Seasucker ligt, dringt de zuignap door op nog meer toepassingen. Een zuignap in de douche, op de boot of in de keuken. Een iPad op een zuignap hangen lijkt een beetje teveel van het goede; maar telefoon, mini tablet of camera kunnen prima. Daarom ging de test Seasucker op de ski’s met een GoPro Hero2 camera. En ja hoor de camera blijft lang zitten en de stugge, maar buigbare staaf houdt de camera lekker boven de sneeuw. De groothoek lens pakt de hele skiër wanneer deze naar achteren gericht staat. Even stoppen en omdraaien en je filmt het wijdse uitzicht naar voren. In de lift filmt de camera de gehele bezetting van de stoeltjes lift. Het pompje wat vacuüm zuigt heeft een oranje markering. Zodra deze zichtbaar wordt is stoppen en opnieuw vacuüm pompen aan te raden.
Website Seasucker klik hier
Clicky Web Analytics