Polaroid OneStep2 | De revial van de directklaar foto leek onmogelijk
Stacks Image 437

Polaroid OneStep 2

Een icoon is weer terug; maar verboden te wapperen

Polaroids zijn een icoon in de fotografie. Elke professionele fotograaf had wel een polaroid camera om een indruk van de set te krijgen. Hierdoor kreeg 'de gewone man' het idee dat Polaroids ook goede foto's kunnen zijn. Reeds in de hoogtij dagen van de direct klaar camera was het mogelijk om betere foto's met een compact camera te maken. Echter het directe resultaat bleef uniek…. totdat de digitale foto doorbrak. Polaroid verdween bijna als merk, maar heeft nu weer een leuke camera met een bijzonder verhaal.
Stacks Image 648

Onmogelijk project

Polaroid verloor het van de digitale fotografie. Alle fabrieken werden opgedoekt door gebrek aan rendement en strengere milieu eisen. In Enschede geloofd men echter in een doorstart. Direct klaar fotografie nieuw leven inblazen. Deels door een nieuw procederen te bedenken en deels om een nieuwe camera te ontwikkelen. Omdat het nagenoeg onmogelijk leek werd het bedrijf Impossible genoemd.

Nieuw elan

Project Impossible wist cash te generen door nieuwe cartridges te maken voor de oude camera's en deels door nieuwe producten te ontwikkelen. De OneStep camera is ontwikkeld door het doorstart team en onder het Polaroid merk nu beschikbaar. Zo krijgt een oud merk een nieuwe glans
© 2004-2022 ID-Tank