Leitz blue-light lamp
Stacks Image 437

Leitz Style Smart LED Desk Lamp

Voorkom de winter blues

Met de komst van de wintertijd worden de dager korter en is er dan echt een einde aan de zomer gekomen. Voor veel mensen een periode waarin ze meer prikkelbaar, futloos en neerslachtig zijn door de afname van de hoeveelheid daglicht. Niet voor niets is lichttherapie een breed geaccepteerde remedie tegen winterdepressie. Ook op de werkplek is licht een belangrijke factor en heeft invloed op zowel stemming als prestatie. De Leitz Style Smart LED Desk Lamp maakt het, dankzij handige, vooraf geprogrammeerde instellingen, mogelijk om lichtkleur en -intensiteit af te stemmen op wat je doet en je persoonlijke stemming. En als gedurende de dag het omgevingslicht verandert, bijvoorbeeld doordat de plafondverlichting aan wordt gedaan of omdat er minder zonlicht binnenkomt, dan stemt een ingebouwde sensor de lichtsterkte van de lamp daar automatisch op aan. Kortom, een slimme ledlamp als remedie tegen de winterblues!
Stacks Image 1815

Wetenschappelijk


Keer op keer tonen onderzoeken aan dat lichttemperatuur en lichtintensiteit hebben directe impact op je energieniveau en werkprestaties. De Leitz Style Smart LED Desk Lamp beschikt over evenveel warm wit als koud wit ledlichtpunten, die onafhankelijk van elkaar geregeld kunnen worden. Hierdoor kun je zowel de lichtsterkte als de lichttemperatuur optimaal afstemmen op het moment van de dag en wat je aan het doen bent. Zo kun je in de ochtend het beste werken met koud licht om de productie van melatonine te stoppen waardoor je energiepeil en productiviteit stijgen. In de late middag en avond kun je daarentegen beter met warmer licht werken. Daarnaast is het gewenste lichtniveau ook afhankelijk van soort werk dat je doet. Bij de vooraf ingestelde leesinstelling is er dan ook sprake van meer koud licht en een hogere lichtintensiteit dan bij de relaxstand. Behalve keuze uit de voorgeprogrammeerde lichtinstellingen is het ook mogelijk om persoonlijke instellingen vast te leggen, waarbij rekening kan worden gehouden met factoren als activiteit, omgevingslicht en zelfs de leeftijd van de gebruiker.

Bedienen met je smartphone


De nieuwe Leitz Style Smart LED Desk Lamp combineert strak design met de nieuwste (led)technologie. Zo is de lamp niet alleen via een touch sensitief bedieningspaneel op de voet te bedienen, maar ook via je smartphone. Via een gratis app (IOS/Android) kunnen lichtsterkte en lichttemperatuur worden ingesteld met behulp van een handig touchscreen kleur- en lichtschema. Bovendien ontstaat er een handige energiebesparing doordat de lamp automatisch uitgaat wanneer de bluetooth verbinding geen aanwezigheid van de verbonden smartphone meer detecteert.

Hoogwaardig design


De Leitz Style Smart LED Desk Lamp is niet alleen slim, ook over zijn design is goed nagedacht. Zo bestaat de voet uit robuust zink, gecombineerd met soft brush aluminium armen in een van de vijf chique Stylekleuren. Dankzij drie hoogwaardige, flexibele scharnieren is de lamp vast te zetten in elke gewenste positie. Daarnaast bevat de voet een geïntegreerde USB-poort om je smartphone of tablet mee op te laden.
© 2004-2022 ID-Tank