Februari Gadget | The Gadgetman

Goed voorbereid zijn: heb je zelf in de hand


Maar hoe zit het dan met mijn digitale plezier?
Met YoGen altijd USB stroom.


Onlangs introduceerde Life-Impact-Engery een nieuwe versie van de oude knijpkat: de YoGen. Een slim klein doosje met een trekkoord. Het product is uiterst simpel. Sluit het aan op een klein digitaal apparaat wat voedingsloos is. Een iPod; GSM of GPS. De YoGen wordt geleverd met diverse aansluitingen van USB tot iPhone. Trek een aantal minuten aan het koordje en de energie uit de spieren wordt omgezet in een veilige continu stroom voor de kleine digitale handige apparaten van de 21e eeuw. Een paar minuten beweging is genoeg om een compleet dode GSM weer tot leven te brengen voor een aantal telefoon gesprekken.

Oude wijn
Alles lijkt wel in het Eco teken te staan. Van solar energie tot aardappel batterijen. Op allerlei beurzen duiken deze oude principes in nieuwe commerciele verpakking op. Hoe fraai een zonnecel ook kan zijn; in noodgevallen is de knijpkat technologie handiger. De Yogen is een goede moderne variant en werkt zowaar. Dus naast de waksine kaarsjes en opwind radio is het wellicht slim om een Yogen in het overheid noodpakket te doen (www.denkvooruit.nl)
Nu nog in de winkel

De Yogen is natuurlijk in Nederland alleen handig in noodsituaties. In landen waar het desolater is en de kans op dagen zonder zonlicht of een batterijenwinkel, zal de Yogen sneller aanslaan. Is jouw volgende reisbestemming een Alpenhut; Noordpool expeditie of de Australische outback, dan is de aanschaf van een Yogen wellicht verstandig. Als je hem zelf niet nodig hebt, maak je vast vrienden wanneer je hem daar achterlaat.

info:
Meer info op de Oyama Energy site

Clicky Web Analytics