Juli/Augustus | The Gadgetman

'Zoete' Magazine - Juli/ Augustus 2005axioswift
Axio Swift harde rugzak

Moderne rugzak met gadget protectie

BMX fiester en reclameman Bob Haro uit California ergerde zich aan al die slappe rugzakken die de dure electronica van de moderne skater, fietser of motorrijder moet herbergen. Echte gadget freak hebben hun PDA, camera, iPod etc het liefst altijd bij zich. Maar vrijwel alle rugzakken bieden te weinig bescherming en een koffer is echt uit de tijd. Bob ontwerp een geheel nieuw concept rugzakken gebaseerd op de toepassing van kunststof schalen. Bob noemt zijn vinding Hardpacks De firma Axio produceert deze rugzakken in een aantal verschillende kleuren en maten. Het meest zijn wij onder de indruk van de ‘Swift’. Deze rugzak oogt stoer door de carbon fiber schaal met aerodynamisch bult voor de motorrijder. Het interieur is voorzien van een dikke beschermlaag en is volledig gevoerd. Verdere kenmerken zijn diverse vakken, voorzien van een ritssluiting, banden om de portable goed op zijn plaats te houden en een clip voor je sleutelring, een verwijderbare GSM-houder, een apart vak voor je iPod of CD-speler met een speciale doorvoer voor je koptelefoon, een ademende rugzijde en riemen en behalve de voorgevormde polyethyleen harde schaal gemaakt van duurzaam 420D Jackard nylon.Nooit meer een onveilig gevoel wanneer wij onze kostbare electronica overall mee naar toe willen nemen. En op de motor hebben wij met de Swift meteen een extra eye-catcher.
Prijs Hardpack Swift Carbon: 169,95
Macintoys: www.macintoys.nlDaVis Aviamatic horloge
Fraai hoeft niet duur te zijn...
De betere horloge merken hebben de trend gezet: het oversized herenhorloge. De Franse horloge maker DaVis maakt het nu voor de massa mogelijk om met een reuze klok aan de pols te lopen. De DaVis Aviamatic is verkrijgbaar met bruine of zwart lederen band. Het horloge is uitgerust met een chronograaf en datumaanduiding, dus altijd op tijd! De kast is vervaardigd van stainless steel, de lederen band met crocoprint geeft dit horloge een stoere uitstraling. DaVis heeft gekozen voor betaalbare kwaliteit die exclusief gedistribueerd wordt. DaVis heeft slechts 500 verkooppunten wereldwijd. Het gehele DaVis gamma telt 40 exclusieve ontwerpen. Ons advies is beter een DaVis kopen dan een nepper uit China. Trouwens ook leuk als extra horloge op vakantie.
Verkrijgbaar bij: Blue Fifty Two, Roosendaal   
Prijs: 119 Euro


Venturer dual screen DVD speler
Rust op de achterbak....
Tja heb je net je nieuwe BMW of Jaguar en klagen de kinderen over het gemis aan een entertainment systeem. De optie af fabriek is qua kosten natuurlijk geen probleem. Wij hadden graag vijf tot tien duizend euro voor die extra optie betaald. Alleen is onze fraaie bolide dan wel erg aantrekkelijk voor het dievengilde. Met de zomer voor de deur en het schrikbeeld van een zeurende achterbank, is er dan gelukkig de Venturer PVS1971. Voor een prikkie hangen wij netjes 2 schermpje van maar liefst 7 inch aan de hoofdsteunen. De speler moffelen wij uit het zicht weg en sluiten wij aan op de 12V plug. Direct is het entertainment systeem voor de juniors beschikbaar. De eerste test naar Zuid-Frankrijk is een succes. DVD's, cd's en zelfs mp3 of foto cd's lust de speler rauw. Met een stapel zelf gebrande DVD's en muziek cd' s hebben wij niets meer van de achterbak vernomen. Met de 220V aansluiting was het trouwens ook prettig vertoeven in het appartement. Heerlijk de wel verdiende rust dankzij de Venturer PVS 1971.
www.expert.nl
Prijs: 399 Euro

Wood-e
Wonen aan de muur met elektrisch hout...
Het Duitstalige ontwerpburo Trans|alpin heeft reeds diverse designprijzen gewonnen. Met het Wood-e concept hebben ze een baanbrekend idee vormgegeven. Met neme geperst hout en voegt bij het persen 2 lagen geleidend materiaal toe. Vervolgens wordt het hout gevormd als een soort dwarsdoorsnede van een woonkamer. Compleet met comfortabele stoel, een tafel, boekenkast en TV-meubel. Het resultaat is een complete leef unit van nog geen meter diepte die zo aan de muur gezet kan worden. Met een enorme ruimte besparing hebben wij alles in 1. Het meest bijzondere is de geleidende eigenschap van het hout. Het meubel sluiten wij aan op het lichtnet en door de omvormer komt er 12 volt op het gehele meubel te staan. Niet op het meubel, maar er in. Op diverse plekken zitten punten waar wij lampen, spotjes, ventilator of zelfs 12 volt DVD speler kunnen aansluiten. Zo creëren wij op een minimum aan ruimte een maximun aan 21ste eeuw leef mogelijkheden. Trans|alpin noemt het zelf 'living in a box'. Een onderduiker in de Tweede Wereld Oorlog zou jaloers geweest zijn.
www.transalpin.net
prijs: op aanvraag


Icon light*
De jaren zeventig in huis
Ooit heimwee gehad naar de jaren zeventig, maar nou ook weer niet hunkerend naar oranje/bruin combinaties? Ontwerper Ferruccio Laviani laat de jaren 70 herleven in een 21ste eeuw jasje. Hoogwaardig doorzichtig acrylaat in frisse kleuren licht blauw, rood, oranje. Een standaard G40 100W peertje is voldoende voor het juist effect.
www.cilo.nl

LG minibar*
Alleen als ie ijs en ijskoud is...
Laat je geen zand in de ogen strooien door de moeilijke naam van de minibar: de P79.995. Deze minibar is eigenlijk niet zo mini. Vergeet het maar om hem mee te nemen op vakantie. Wat is het dan wel? Allereerst is het een zeer fraai vormgegeven koelkast die niet hoeft te ontdooien. Maar ja, zilver en de-frost is tegenwoordig al gauw standaard. De deur van de minibar is uitgerust met een LCD scherm dat de status van de koelkast. Met tiptoetsen is de temperatuur in te stellen. Natuurlijk is hiermee het gadgetnivo nog beperkt. Maar de technologie is ook in de minibar zelf doorgedrongen. Het binnenwerk is voorzien van 'Bioclinic' technologie. Deze technologie zorgt ervoor dat onaangename luchtje geen kans krijgen. Dat is al heel wat beter dan een geurende mini-kerstboom in de deur bevestigen. De 'Miracle zone' zorgt voor afwijkende temperaturen per compartiment. Dus geen ijskoude groente meer, maar gewoon lekker koel. Natuurlijk heeftde P79.995 diverse slimme laden en vakken. Zelf een eierrek is aan boord voor de meest wilde cocktail. En last but not least heeft de P79.995 een wijn rek en opslagruimte om glazen koel te houden.
www.lge.com

O'Neil H2 backpack*
Groene stroom voor onderweg
Voor de echte liefhebber van groende stroom heeft O'Neil nu een rugzak ontworpen met flexibele zonnepanelen. De rugzak is ontworpen vor iPod gebruikers. Dagenlang wandelen op de beat van je favoriete muziek is nu dus geen punt meer. Vergeet de stop bij het pompstation voor batterijen of de overnachting in een hotel met stopcontact. De H2 geeft voldoende stroom om continu te kunnen genieten van de muziek. Althans dat beweren de makers. Graag onderwerpen wij de H2 eens aan een test aangezien eerdere producten op zonne energie in de praktijk tegen vielen. Maar je iPod is niet het enige apparaat die je van stroom kunt voorzien. Je mobiele telefoon kan ook worden opgeladen. O’Neill heeft ook een handige converter ingebouwd die kan bepalen welk apparaat de meeste stroom nodig heeft. De H2 van O'Niel is wel geoptimaliseerd voor de iPod. Er zit namelijk ook een bedieningspaneel in de schouderband. Verder zit er nog een nederlands tintje aan de ontwikkeling van deze ‘iBag’. Het bedrijf True Solar Autonomy zorgt ervoor dat zelfs bij normaal daglicht de accu wordt opgeladen.
bij selectie O'Neil winkels
Prijs: 249 Euro

Røde Videomic
Professionele microfoon voor huis-tuin-keuken filmer
De moderne digitale videorecorder is haast gemeengoed. De microfoons op deze kleine wondertjes zijn heel aardig. Echter niet altijd is het gewenst dat alle omgevingsgeluiden worden opgenomen. Soms is zelfs de ademhaling van de filmer storend te horen. Een goede microfoon was tot voor kort onbetaalbaar voor de consument. Røde is een Australisch merk dat de professionele audio wereld op zijn kop zette met een aantal professionele microfoons voor zeer betaalbare prijs. Nu hebben de Aussies zich gestort op de video filmer. Speciaal voor deze doelgroep is de Videomic ontwikkeld. Deze professionele richting microfoon is ontworpen op basis van de meest recente film technieken en is speciaal ontworpen om de beste kwaliteit audio met digitale videocamera's te bereiken. De microfoon heeft een zeer lage eigen ruiswaarde en een voor deze afmetingen ongebruikelijk groot frequentiebereik. De microfoon is zeer licht uitgevoerd, maar daardoor niet minder stevig door zijn doordachte constructie van ABS. De voeding van de microfoon  komt van een standaard 9 V batterij. Door middel van een LED kan lage batterijspanning worden afgelezen. De microfoon beschikt verder over een schakelbaar lage tonen filter om ongewenste stoorinvloeden te kunnen vermijden. Door de uitgekiende schokdemping en isolatie van de microfoon worden trillingen vanuit de camera maximaal gedempt. De bevestiging op de camera is standaard waardoor hij op alle camera's is te plaatsen. De kabel heeft een mini stereo steker aansluiting voor de aansluiting met de camera. Deze is zodanig uitgevoerd dat dit op alle met een dergelijke aansluiting uitgevoerd camera'sma kan worden aangesloten. Oh, ja het is een richting microfoon, maar nou ook weer niet zo sterk dat elke geluidje op grote afstand op te nemen is. Dat kan alleen in Hollywood.
www.rode.nl
prijs: 114 Euro

Palm LifeDrive
Super Turbo PDA met iPod aspiraties
Palm maakt al jaren de beste digitale agenda's en sinds enige tijd ook prima smartphones. Het iPod en multimedia geweld van de nieuwe generatie GSM's maken van een Palm agenda een doorsnee artikel. Nu heeft Palm met de LifeDrive hun antwoord gegeven. Natuurlijk is het nog steeds de beste PDA,, maar nu ook met muziek, foto en en film afspeelmogelijkheden. De LifeDrive is het eerste Palm product met een harde schijf. De 4GB hebben wij ook hard nodig als wij onze foto's, documenten en liefst ook muziek mee willen nemen op dit kleine wonder. Eigenlijk is de lijst met mogelijkheden van dit product zo lang, dat wij de 4 GB harde schijf veel te klein achten.
De LifeDrive heeft alle moderne communicatie mogelijkheden aan boord. USB, Bluetooth, WiFi, de LifeDrive ondersteunt het allemaal. De LifeDrive is gemaakt voor de reiziger die continu online wil blijven. Via bluetooth met de GSm of rechtstreeks via een WiFi hotspot, de LifeDrive heeft er geen problemen mee. Op vakantie is de de LifeDrive erg handig als Camera opslag. De SD kaart uit de digitale camera kan rechtsreeks in de de LifeDrive om zo de foto's op een beter scherm te kunnen zien en opslaan. Er wordt zelfs software meegeleverd om een website te maken met de foto's en deze direct online te zetten. Zo blijft het thuisfront op de hoogte van wat wij uitspoken. De LifeDrive is typisch zo'n product dat op papier erg indrukwekkend is, maar in de praktijk nog veel meer.
www.palmone.com
prijs: 499 Euro

Silencio GSM stoel
Ongestoord bellen in een cocoon
De Finse ontwerper Antti E. heeft al heel wat bijzondere stoel ontwerpen op zijn naam staan. De door Velto geleverde Silencio is wel heel bijzonder. De stoel heeft een overkapping en aan weerszijde een kunststof plaat. Hierdoor is het heerlijk ongestoord bellen in deze luxe zitplaats. In elke ontvangsthal of zelfs grotere woonkamer is deze stoel een aanwinst. Leuk om kado te geven aan de chef die altijd zo luiduchtig moet telefoneren. Nog leuker om jezelf kado te doen om te genieten van je iPod zonder dat ook maar 1 decibel een ander stoort...
www.velto.nl

elio Photo Jukebox van Tatung
Méér muziek en foto's op zak
De zoveelste iPod wannabee is er... de elio. De elio kan maar liefst 5.000 nummers of 7.000 foto's opslaan. Maak je foto's met een digitale camera? Zet ze direct op de elio en bekijk ze in een flitsende slide show. En dat ene fantastische nummer laten horen aan je vrienden? Geen probleem! Sluit de elio aan op een paar speakers en je gelooft je oren niet. Dat is nog niet alles, want met de microfoon in dit trendy apparaat kun je ook geluid opnemen. OK daar heeft Tatung een pluspunt op de iPOd. De stijlvolle zwartchromen cover geeft de elio duidelijk een andere trendy uitstraling dan de iPod.
De elio is compact en licht, en daardoor makkelijk mee te nemen. Om de achtergrondverlichting van de toetsen een persoonlijk tintje te geven, kun je kiezen uit zeven kleuren. De speler kan uit de voeten met MP3-, WMA- en WAV-geluidsbestanden en met beelden in JPEG-formaat. Met de speciale software zijn de bestanden overzichtelijk op te slaan.
De capaciteit van de batterij is voldoende om 12 uur lang te genieten van muziek en zes uur lang beelden te bekijken. Door de On-The-Go-optie zijn de beelden van diverse typen digitale camera's, en MP3-files via een USB-kabel direct op de elio te zetten. Met de ingebouwde SD-kaartlezer (Secure Digital) kun je beelden of muziek van apparaten met een SD-kaart in een mum van tijd opslaan op de harde schijf van de elio. Eerlijk is eerlijk. Het is en blijft een wannabee, maar dan wel een zeer fraaie.
www.tatung.nl
prijs: 299 Euro


Breitling Starliner
Macho wordt kitsch
Het stoere mannen horloge merk Breitling introduceert een nieuw dames horloge: de Starliner. Op het eerste gezicht schrok de gadgetman van Zoete zich rot. Een gouden Breitling met wijzers belegd met parelmoer en rijkelijk versiert met diamanten. Gelukkig is het dus de dames uitvoering. De technologie is zoals wij die van Breitling mogen verwachten. De Super Quartz Caliber 71 zorgt voor een unieke accuratesse in tijdaanduiding. Natuurlijk is het 18 karaats goud en heeft de batterij een end-of-life indicator. Gelukkig voor dames die van afwassen houden: de Starliner is waterdicht. Het teiltje mag tot op een diepte van 100 meter staan. Tja, wat kan je nog meer van zo'n juweel zeggen? Er zullen vast mensen zijn die hem mooi vinden.
www.breitling.com
Prijs: afhankelijk van de uitvoering van 3.670 tot 17.580 Euro

F+R Knuffelshirt
SMS wordt tastbaar
Francesa Rosella heeft pracht t-shirt gemaakt dat communicatie nu voor het eerst wel heel persoonlijk maakt. Stuur je vriend(in) een sms je en hij/zij voelt je streling. Het systeem werkt als volgt: twee mensen dragen een speciaal t-shirt (zie foto) dat is voorzien van een aantal sensoren die de temperatuur van je huid, en hartslag registreren. De sensoren, die tevens het gevoel van een streling op het lichaam kunnen imiteren, staan draadloos in verbinding met je mobiele telefoon. De gever bepaalt waar de streling gegeven wordt, hoe krachtig deze is en hoe lang hij duurt. De sensoren zijn geïnstalleerd op de armen, heupen, rug en borst. Telefonisch (voor de prijs van slechts één sms'je) wordt de streling doorgegeven aan het mobieltje van de ontvanger. Deze telefoon, die voorzien moet zijn van Java-software en de draadloze techniek BlueTooth, geeft de knuffel door aan het t-shirt die deze vervolgens weer doorgeeft aan de drager. Eenrichtingsverkeer is natuurlijk ook mogelijk als slechts één van de twee beschikt over een knuffel t-shirt. Wij wachten met spanning op de eerste callgirl die zich als sms girl aan biedt...
Prijs: 200 Euro
Beschikbaar eind 2005

Pokia GSM hoorn oude stijl
De oudste handsfree oplossing
Altijd op zoek naar de heetste GSM? Is de telefoon het sierraad waarmee je wilt opvallen? Maak dan een statement met de Pokia. Deze ouderwetse telefoonhoorn past op vrijwel elke moderne GSM. Gewoon op straat gaan staan bellen met deze hoorn in de hand, in plaats van een super moderne GSM, levert meer leuke reacties op dan je durfde te dromen. De bedenker Nicholas Roope liep al jaren met het idee dat er toch wat leukers moet zijn dan steeds kleiner wordende GSMs die steeds meer op elkaar gaan lijken. Met de Pokia wil hij ons duidelijk herinneren aan de beginjaren van de telefonie. Wellicht dat wij dan dubbel waarderen dat wij nu overal kunnen bellen. Een telefoontje met de Pokia herinnert ons hier telkens aan. Gelukkig hoeven wij geen muntjes in de mobiele telefooncelhoorn te gooien.
www.hulger.com
Prijs: 90 Euro

Houten Swedx Design LCD tv
Flat tv zo dun als een houten plank
Het jaar 2005 is het jaar waarin de consument de platte tv omarmt heeft. Zoals de DVD speler een topper werd in de jaren 80 en de jaren negentig in het teken stonden van de GSM, zo is dit eerste decennium van de 21ste eeuw het moment waar de platte tv de huiskamers binnenstormt. Maar niet iedereen zit te wachten op weer een zilveren of glimmende kast. Voor deze mensen heeft de firma Swedx de mooiste bomen uitgezocht en de schermen ingekocht die uit dezelfde fabrieken komen als waar de bekende merken hun schermen produceren. U kunt kiezen uit beuken, grenen of eikenhout. Dit is dus geen plastic imitatie hout, maar echte originele boomdelen. Als de tv warmt wordt komt hopelijk ook de boomlucht een beetje vrij. De fabrikant kon niet vertellen of deze sensatie er bij komt. Natuurlijk is het volgende marktsegement de messing en parelmoeren lcd.
www.cabos.nl
Prijs 32 inch scherm: 1845 Euro


Kingston oorfauteuil
Klassieke rookstoel in modern jasje met luchtkoeling
Tien jaar geleden ging Dièz Maastricht van start als importeur van onder meer Dedar- toffen. Een kleine vijf jaar later introduceerde Dennis Bartelet zijn eerste eigen meubellijn onder de merknaam Dièz . Sindsdien is Dièz Maastricht een synoniem voor ultiem zitcomfort. Diez heeft oud comfort met moderne technologie samengebracht in 1 stoel: de Kingston. De Kingston is een oorfauteuil in een zeer subtiele vorm. Het model is in een typische New Classic stijl gemaakt, waarbij de stofkeuze de sfeer en uitstraling bepaalt. Deze stoel is bijzonder geschikt voor iedereen die het ouderwetse comfort van een rookstoel wenst, maar dan met moderne stoffering. De Kingston zou niet 'gadgetwaardig' zijn als er geen uniek snufje aan zou zitten. Natuurlijk is de moderne stof meegenomen en is het ook prettig dat de stoel op elke lengte maat te leveren is. Wat echt kickt is een luchtsysteem in de lendenen. Hierdoor kan de lendensteun naar ieders rug worden aangepast en is voor iedereen een perfecte zithouding realiseerbaar. Het functioneerd door middel van een handpompje aan de zijkant van de fauteuil. Indien de fauteuil naar wens is, dan kan het pompje onzichtbaar worden opgeborgen aan de onderkant van de fauteuil. Jammer dat het (nog) niet elektrisch is. De dames uitvoering heet overigens de Edinburgh. De makers vertelden ons niet of er een ander pompsysteempje in verwerkt zit.
www.diez.nl
Fauteuil Kingston vanaf € 1.515,- inclusief stof

Leaflets outfit
Onderscheiden van de massa
Zakenvrouwen of partners van busdiensten moeten vaak op zoek naar een geschikte outfit voor een speciaal feestje of zakelijke bijeenkomst. Natuurlijk kunnen wij naar de PC Hooft straat rennen, maar er zijn Nederlandse alternatieven voor een uniek ontwerp. Dus nooit meer ergens verschijnen met het risico dat een koopjesjaer met dezelfde kleding loopt. Zo troffen wij in het vestingplaatsje Heusden een uniek atelier: BATRACIO. Bij BATRACIO vinden wij exclusieve kledingontwerpen van Ellen Willink en Helène van der Meijs-de Gier. Beide ontwerpers onderscheiden zich door hun geheel eigen stijl en materiaalkeuze. Naast de modellen die als Prêt a Porter direct uit de winkel gekocht kunnen worden bestaat er ook de mogelijkheid tot het leveren van maatwerk met inbreng van eigen wensen. Een fraai voorbeeld is een ontwerp genaamd “Leaflets”. De rok is opgebouwd uit een compositie van wel 100 3-hoekvormige lapjes van polyzijde en viscose, in verschillende kleurstellingen en dessins, welke als ‘vaantjes’ op een onderrok zijn gestikt. Het getailleerde vestjasje is van zijdetricot en is aan de voorkant gedrapeerd. De doorschijnende organza mouwen waaraan dezelfde de 3-hoekige vaantjes verwerkt zijn zorgen voor een extra verrassend en frivool effect.
Prijs 2-delig € 630,-
BATRACIO, Heusden
www.batracio.nl

© 2004-2022 ID-Tank