Februari Gadget | The Gadgetman


Atari anno 2012

atari-arcade-ipad

Retro gevoel op iPad
Op de grootste consumenten elektronica beurs ter wereld stond ie in Las Vegas al te schitteren in de iLounge: de Atari Arcade. Op de MacWorld twee weken later kon geen ander product een grotere glimlach op de gezichten toveren. De Atari Arcade is zonder twijfel de winnaar als het gaat om het leukste iPad product van dit moment.

Een plastic iPad houder met JoyStick en vier drukknoppen is al wat de Atari Arcade is. Het product zou zo uit de jaren zeventig kunnen komen. De huisstijl van Atari is geheel gehandhaafd en het plastic zou ook in de glorie jaren van Atari gemaakt kunnen zijn. Niets is echter minder waar. De Atari Arcade heeft een iPad dock connector en werkt naadloos met een iPad1 en iPad2.

Atari iTunes

100 games; 1 gratis
De aanschaf van de controller geeft echter helaas geen onmiddellijk spelplezier. Bij de controller hoort de iPad app Atari Greatest Hits. In deze iPad game zitten honderd originele Atari spellen die ooit in speelhallen gespeeld konden worden. Het spel Missile Command is gratis. Voor 10 USD schaf je de hele collectie aan. Per dollar krijg je vier spellen. Het advies is gewoon de 10 dollar uitgeven. Niet alle spelen zijn even leuk. Maar Centipede is een absolute must have. (Overigens heeft speluitgever Ambrosia dit spel ook naar OS-X gebracht als ApeironX) Het testpanel - kids die in deze eeuw geboren zijn - raakt ogenblikkelijk verslaafd aan de spellen. Geen super graphics en zeker geen realistische beelden. Misschien is het de verbeelding of toch het gevoel van de joystick met vuurknoppen. Feit is dat de jeugdigen zonder uitzondering de iPad batterij helemaal leeg spelen. Dat zijn heel wat uurtjes. Als papa dan de joystick overneemt zijn de kids verbaasd dat pa zomaar de hoogste scores neerzet bij BreakOut, Centipede en Asteroids. De Atari Arcade is leuk voor veertigplussers als retro game gevoel en blijkbaar verslavend voor kinderen van zes tot zestien.

Nu hopen dat een importeur dit snel naar Nederland haalt. De game is al in de Nederlandse app store te downloaden.

Clicky Web Analytics