December Gadget | The Gadgetman

Draadloos swingen

Audioengine 5 draadloze speakers

2008 is dood; let’s rock in 2009 met Audioengine5!


Draadloos is het toverwoord voor 2009. Natuurlijk is er al bijna 10 jaar draadloos internet in huis, maar echt multimedia plezier was nog niet draadloos te beleven. Altijd kleefden er wel nadelen aan, die niet in de folder vermeld stonden. Eerst waren er de Roku en Squeezebox. Dit waren zijn draadloze audio ontvangers die aan te sluiten zijn op een stereo. Fantastisch concept, alleen werkt het niet met in iTunes aangeschafte muziek omdat Apple het geheim van de beveiliging onder geen voorwaarden met derden deelt. Daarna kwam Sonos. Niet alleen een audio ontvanger, maar ook een versterker en afstandsbediening met schermpje. Helaas ispeelt deze set ook geen muziek die in iTunes is gekocht. Nu is er de Audioengine5. Dit is een speakerset die draadloos (en eventueel met kabel) alles ontvangt van bijna elk apparaat.

Slim concept
Het geheim achter de Audioengine5 is de conceptkeuze. Voortreffelijke boekenplankspeakers met ingebouwde versterker in de linker speaker. De rechter speaker zit nog wel met een audiokabel verbonden. In de praktijk mag dit geen probleem zijn. Het geluid komt in de linker luidspreker via een mini-jack ingang. Er zit er één bovenop de luidspreker en aan de achterkant. Naast de mini-jack (hoofdtelefoon) ingang zit altijd een voeding. Aan de achterkant is dat USB en een gewone stekkerdoos. Bovenop is dat alleen USB. Hierdoor zijn alle mp3 spelers aan te sluiten met hun eigen USB kabel. De USB poort levert voeding. Door de hoofdtelefooningangen van de mp3 speler en de speakerset met elkaar te verbinden, komt de audio in de luidspreker. Titel zoeken en spelen maar! Het geluid is werkelijk onovertroffen in deze prijsklasse. Voor 95% van de mensen zal deze geluidskwaliteit beter zijn dan wat men al heeft. Maar ik hoor je al denken; dat is niet echt draadloos....

Made for Mac
De Audioengine5 is gemaakt voor de Airport Express van Apple, die naadloos met iTunes en WiFi werkt. De Airport express steek je voor de voeding achter in de luidspreker en de meegeleverde audiokabel verbind de muziek ontvanger van Apple met de luidspreker. In deze opstelling is alle muziek van de computer draadloos naar de luidspreker te sturen. Met een iPod Touch en een Mac is het plezier helemaal compleet. Door de gratis iTunes afstandsbediening software van Apple voor de iPhone en iPod touch is nu alle muziek van de Mac in de handpalm op de iPod te zien en te bedienen. Het gemak wat Sonos al had, maar nu beter en vooral alles spelend.Macloos
Geen Mac of Airport Express? Geen nood. Audioengine levert ook eigen draadloze audio zenders en ontvangers. De kastjes zijn zo groot als een klein luciferdoosje. Via USB zijn ze gevoed en met mini-jack (hoofdtelefoon stekker) aan te sluiten op elke audio bron. De geluidskwaliteit is subliem. Van hoog tot laag en zonder haperingen.

Mobiel feestbeest
De Audioengine5 luidsprekers zijn volwaardige luidsprekers die elke huiskamer luidspreker kunnen vervangen. Mooi geluid en voor een feestje kunnen ze ook nog hard. Er is een subwoofer leverbaar, maar die is echt alleen nodig voor basfreaks. In drie kleuren is de Audioengine5 leverbaar. Wit, zwart en echt bamboe. De Audioengine zet echt alle iPoddocks in de schaduw. Qua geluidskwaliteit en volume overtreft de Audioengine5 alles wat er onder de duizend Euro te koop is. De Audioengne5 set is ook fantastisch voor een feestje. Het setje en een iPod is voldoende. Als je echt wilt djay-en is aanvulling met een Pacemaker van Tonium perfect. Een uiterst mobiel luidspreker setje met clubvolume. Thuis met de iPod touch genieten van de muziek verzameling en met de Tonium Pacemaker dj-en op feesten en partijen.

Een setje Audioengine5 kost rond de 300 Euro.

Meer info: Audioengine USA
Benelux Koop info: Audio IN
Clicky Web Analytics