RedPaddle | Oprolbare SUP plank
Stacks Image 437

RedPaddle opblaasbare SUP plank

Zomer plezier in winters opbergformaat

Dertig jaar geleden windsurfte heel Nederland. De vijftigers zijn de windsurfsport weer aan het oppakken. Maar SUPpen is veel laagdrempeliger en wint enorm aan populariteit. Je kan het eigenlijk ook altijd overal waar water is wel doen. Maar waar laat je die plank buiten het seizoen en moet je steeds met zo'n ding op het dak? RedPaddle is in de opblaasbare SUP wereld wat Mistral vroeger in de windsurf sport was. Het degelijke innovatieve merk waar iedereen naar kijkt. En niet zonder reden. De boards zijn super stijf, fraai en peddelen lekker weg.
Stacks Image 648

2008 oprichting RedPaddle

Het was 2008 en paddleboarding begon net op gang te komen. John Hibbard had een decennium als full-time deelgenomen aan de professionele wereldtour windsurfen. John was was bij de incheckbalie beur. Als pro surfer sleep je namelijk meestal al je eigen spullen mee. Hij realiseerde op dat moment hoe vervelend het moet zijn voor elke paddleboarder die wil gaan reizen. Een hardboard is dan geen optie. Terwijl hij peddelde, piekerde hij over deze gedachte. De SUP sport is enorm laagdrempelig maar wie heeft er genoeg ruimte om een bord op te slaan. Het idee van een opblaasbare SUP plank was geboren. Vele test en proto types verder was Red Paddle één van de eersten die een opblaasbare surfplank lanceerden in 2008. Het grootste verschil met de paar concurrenten; deze plank zag er wel uit als een SUP plank en was bovendien superstijf. Het filmpje waar de prototypes van gebouwen gegooid werden en een truck er overheen rijdt ging viral. Een merk was geboren…

Anno 2018 zijn we 10 jaar verder. RedPaddle heeft diverse modellen geschikt voor elke SUPper of surfer. Mijn eerste board kocht ik vijf jaar geleden. Dit jaar heb ik het board verruild voor een 2018 model. Je ziet aan de diverse details dat het merk elk jaar verbeterslagen maakt. Om het eerste decennium te vieren heeft RedPadlle een paarse versie uitgebracht van de 10.6 Ride. Dit is het meest verkochte model. Goed voor beginners en gevorderde zwaargewichten.
Stacks Image 664
Stacks Image 673

2018 modellen voor elke supper

De 10.6 Ride heeft een prachtige afwerking met een subtiel werkje in het dek. De meegeleverde pomp maakt het mogelijk om snel veel lucht in het begin in de plank te pompen. Wordt de druk te groot, dan schakel je de pomp met een simpele beweging om naar een hogedrukpromp. Met dezelfde inspanning pomp je dan de pomp verder op naar de perfecte druk. In de filmpjes oogt het erg gemakkelijk. Dat zal het vast zijn voor wie veel in de fitness school hangt. Kinderen kunnen dit absoluut niet alleen. Een elektrische pomp biedt dan uitkomst.
Stacks Image 666
Op de boeg van de plank zit een bevestiging voor een camera. De tag suggereert dat je er 1 gratis krijgt bij registratie. De praktijk is anders. De samenwerking met de mountmaker Railblaza is minder soepel als dat RedPaddle doet vermoeden. Je krijgt eigenlijk de helft van een product waardoor je altijd nog een tientje of twee tot vier kwijt bent voor de juiste oplossing inclusief verzendkosten. Dat is eigenlijk het enige minpuntje van deze nieuwe generatie boards van RedPaddle.

De vinnen zitten vast aan de plank. Het materiaal is buigzaam. Toch zien we liever verwisselbare vinnen zoals bij andere merken. Wie weet pakt RedPaddle dit nog op. Zonder twijfel is RedPaddle de innovator in deze branche en zijn de opblaasbare SUP planken al lang een goed alternatief voor wie geen ruimte heeft voor opslag of transport van een groot hard board.
© 2004-2022 ID-Tank