DodoCase VR, een betaalbare stap in de virtuele wereld


Daddocase-vr


DodoCase VR

Betaalbaar virtuele wereld ervaren

Zwemmen tussen haaien en walvissen, wandelen door Parijs bij nacht of voor even in de huid van iemand anders kruipen… Het kan met virtual reality. Het aantal VR-toepassingen groeit razendsnel. En iedereen kan het nu ervaren met een kartonnen doosje van nog geen twee tientjes: de DodoCase.

Met zijn supersimpele, slimme design is de DodoCase dé virtual reality viewer van dit moment. De 3-D camera van stevig karton zet je volgens de makers eenvoudig zelf in elkaar. Trek er maar gerust drie kwartier voor uit. Het is even gepriegel, maar daarna schuif je de smartphone er in en klaar is je virtual reality viewer. Twee speciaal door Google ontwikkelde lenzen vormen uit het scherm van de smartphone een beeld dat je blikveld vult. Door met de DodoCase voor je gezicht naar boven, beneden of opzij te kijken, kun je de virtuele wereld ontdekken (dit interactieve aspect onderscheidt VR van ‘gewone’ 3-D).

Er zijn al ruim 400 gratis apps te krijgen via de app store en play store. Zo kun je door een tekenfilmdorpje wandelen (Cartoon Village VR); een ritje maken in een achtbaan (Rollercoaster) of dansen met skeletten (VR Dance Club). Nu nog voornamelijk games, maar er komen dagelijks nieuwe toepassingen bij. Korte films kijken in VR wordt op zeer korte termijn mogelijk, denken deskundigen. Net als bijvoorbeeld een workout volgen, street view checken alsof je er zelf staat of het nieuws bekijken.

In Nederland is de DodoCase Virtual Reality Viewer exclusief verkrijgbaar via Miller Media & Concepts. De verkoopprijs is €19,95 exclusief verzendkosten (€3,95). Bestellen kan via www.millermedia.nl/dodocase-virtual-reality-viewer.
Clicky Web Analytics