Røde Wireless go | draadloze microfoon
Stacks Image 437

Røde Wireless Go, draadloze microfoon

Mobiele microfoon combineert klein formaat met groot gemak

Het Australische Røde blijft verrassen met producten die 'spot on' zijn voor de moderne content maker. Want naast beeld is en blijft geluid van groot belang. Wie vlogt of interviewt weet wat een gedoe die dasspeld microfoons kunnen zijn. Steeds weer draden onder kleren wegfrommelen en aan BH's en broekriemen de zender klemmen. Dat is voorgoed afgelopen met de Wireless Go!
Stacks Image 655
Stacks Image 657

Ingenieus

De ontwerpers van Røde zijn er in geslaagd een erg kleine zender en ontvanger te maken. Dankzij de toepaste wifi technologie is dit zo'n beetje overal in de wereld te gebruiken. Enkel op beurzen is het bereik wat beperkt door de mogelijke interferentie, maar nog altijd goed voor een interview setting.
Stacks Image 672
Het ontwerp is behalve klein ook ingenieus. Het lipje waarmee je de microfoon en zender ergens aan vast klemt, past ook probleemloos in de cold shoe van elke camera. Zo heb je een erg kleine setup met de zender op de camera. De enige concessie is dat de microfoon, inclusief zender, aan kleren wat zwaar kan zijn. Natuurlijk is een geïntegreerde zender met microfoon wat meer massa dan een losse dasspeld microfoon. Maar daar zit altijd weer zo'n lange draad en zender aan met uiteindelijk vaak een nog grotere zender. Nu heb je alles in 1 en daardoor meer vrijheid.

In het microfoon blokje is een aparte microfoon aan te sluiten. Wie draden weg wil blijven frommelen, kan dit dus gerust blijven doen. Op de ontvanger zit een klein schermpje met de batterij status en signaal sterkte.


Geluid

Hoe klinkt de Røde Wireless Go? Ronduit top! Setup is gemakkelijker dan met welk ander systeem. Het enige wat je in de gaten moet houden is het juiste TRS of TRRS (iPhone) kabeltje gebruiken.
© 2004-2022 ID-Tank