September Gadget | The Gadgetman

Laat iedereen meegenieten van je mp3!

De Altec Lansing Orbit-MP3 luidpsreker

Niet de kleinste, wel de beste.

Niet alle mp3-spelers hebben een mini luidsprekertje om toch even zonder hoofdtelefoon van de muziek te genieten. Zo’n luidsprekertje is vooral nuttig in situaties waar een hoofdtelefoon niet handig is; bij voorbeeld in bed. Apple heeft met de iPhone een eerste iPod met een luidsprekertje en de iPod touch met luidspreker is enkel een kwestie van wachten. Toch hebben al die ingebouwde luidsprekertjes één ding gemeen: ze klinken niet echt lekker. Even je iPod neerleggen in de hotelkamer of keuken en naar je muziek over een goede luidspreker genieten is er niet bij. Nu zijn er honderden luidsprekers voor iPods en MP3 spelers op de markt. Groot, klein, duur en goedkoop. Ze zijn er in alle soorten en maten. Het ideale reisgenootje van mijn iPod is niet al te groot; klinkt super en kan een beetje volume produceren en werkt vooral op standaard batterijen, zodat de voeding ook in Timboektoe te verversen is. Eindelijk heb ik hem gevonden: de Altec Lansing Orbit-MP3.
360 graden rondom
De Orbit-MP3 is een fraai vormgegeven ronde luidspreker, met een zilveren bovenkant en zwarte basis. De eerste versies van dit product zaten in een doos met de naam M-Orbit 360. Waarschijnlijk vonden de marketeers bij Altec Lansing de naam te complex. Nu is ie te vinden op internet als Orbit-MP3. Het geluid maakt echter de claim van 360 graden rondom redelijk waar.
Door de bovenkant een klein stukje te draaien gaat de luidspreker aan. Het aansluitkabeltje is handig in de ronding van de luidspreker weggewerkt. Het standaard 3,5mm mini-jack stekkertje kan in bijna elke hoofdtelefoonaansluiting van elke iPod of mp3-speler. De M-Orbit wordt met extra verloop stekkertjes geleverd voor 2,5mm mini-jack en een multi-pin stekker voor Sony Ericson walkman telefoons. De M-Orbit verbergt 3 AA batterijen in de onderkant. De luidspreker werkt zo’n 20 tot 24 uur op de batterijen. Het enige minpuntje is het logo op de bovenkant wat niet iedereen fraai zal vinden.
Het geluid uit de luidspreker is fantastisch voor dit formaat. Er zijn kleinere mobiele luidsprekertjes, maar die halen deze kwaliteit van helderheid en bas en vooral volume niet. Een feestje bouwen met dit luidsprekertje is wat teveel gevraag en daar is echt een grotere volumeknaller voor nodig. Al met al is de Orbit-MP3 het perfecte compromis tussen formaat; kwaliteit geluid; volume en batterij levensduur. Elke iPod verdient er eentje. Het zal vast niet lang duren voordat ie te koop is in de Apple Store.De Altec Lansing Orbit-MP3 kost ongeveer 30,- tot 40,- euro.

Meer info: Altec Lansing
Clicky Web Analytics