Insta360 One R| Modulaire actiecamera
Stacks Image 437

Insta360 ONE R actiecamera

De eerste modulaire actie camera

Net nu GoPro weer met twee top producten de concurrentie van zich lijkt te schudden, komt Insta360 met de ONE R. Een actie camera met aller modules om zo de perfectie actie-, vlog-, 360, of interview camera samen te stellen. Compleet met een hele serie aan accessoires en zelfs een Leica module met ingebouwde 1 inch sensor voor nog beter beeld bij weinig licht.
Stacks Image 678

Actie en audio

Een actiecamera moet gewoon over een aantal basic beschikken om nog serieus mee te komen. Hoge resolutie (4K), super stabilisatie, goed bij minder licht, HDR en hyperlapse. Het design moet klein en handzaam zijn, waterdicht en met een goede accu. Aan al deze punten voldoet de ONE R. Sterker nog, door het modulaire ontwerp kan de de camera omtoveren tot een selfie amera met het scherm aan de voorkant; een volwaardige 360 camera; een 180 3D camera en met de speciale Leica modules zelfs tot een 1 inch sensor camera. Iets wat tot nu toe enkel Sony heeft met de RX0. Die is echter onbetaalbaar en heeft nog wat kleine nadelen.

Moderne features

Anno 2020 wil je probleemloos kunnen streamen. Hoewel Sony, GoPro, DJI, Ricoh en anderen beweren te streamen, is het zelden probleemloos. Anders is het geval bij de Insta360 ONE. Die kon al twee jaar geleden probleemloos streamen met een setup procedure die iedereen begrijpt. Insta360 heeft grote indruk op veel vloggers gemaakt door de goede software. Wij verwachten dus veel van de software van de ONE R. De claims op hun website liegen er niet om. Ook bevat de camera een zogenaamde tracking mogelijkheid. Dit komt uit de andere 360 graden camera’s waarbij de software een onderwerp blijft volgen en altijd een perfecte 16:9 uitsnede uit het 360 graden beeld haalt. Insta360 heeft bewezen dit als geen ander te kunnen. Als klap op de vuurpijl heeft de nieuwe camera in de app de mogelijkheid om automatisch een filmpje te maken op basis van de sensor info. Tot op heden was dat enkel TomTom die dat goed voor elkaar had. Ook hier zijn onze verwachtingen hoog gespannen. Ook aan audio is gedacht. Apple AirPods kan je gebruiken als microfoon, maar ook de Rode Wireless Go is prima te gebruiken. Perfect dus voor interviews en alles wat je met audio wilt. Bammm daar kan geen één alternatief zich op papier mee meten.
© 2004-2022 ID-Tank