Shure MV5 retro look mic
Stacks Image 437

Shure MV5 microfoon

Betaalbare podcast mic in retro look

Shure behoort tot de betere microfoon merken. Veel van deze merken hebben zitten slapen toen podcasting hip werd en artiesten in studeerkamers hitsingles gingen produceren. Een groeiende groep creatieven kan met enkel een laptop en wat apparatuur de wereld verrijken met muziek, films en andere media. Zo ontstond de behoefte aan betaalbare microfoons. Shure heeft met de Motiv lijn drie microfoons geïntroduceerd voor drie populaire toepassingen: filmen/vloggen met de iPhone; muziek opnemen of podcasten. De MV5 is bedoeld voor podcasts en voice-overs.
Stacks Image 654
Stacks Image 648

Kwaliteit

De MV5 is een condensator microfoon met USB aansluiting. Twee meegeleverde kabels maken m aansluitbaar op elke Mac en Windows pc, maar ook op iOS apparaten met een lightning aansluiting. Sluit hem aan en ga direct aan het werk. Dankzij drie ingebouwde DSP-voorkeurinstellingen is de microfoon te optimaliseren aan verschillende toepassingen; muziek, zang en spraak. De vertragingsvrije hoofdtelefoon-monitoringaansluiting met volumeregeling en mute, en een instelbare steun maken de MV5 ideaal voor een podcasting-opstelling. Weinig microfoons in deze prijsklasse hebben een hoofdtelefoon aansluiting die daadwerkelijk laat horen wat je opneemt.

Het materiaal van de MV5 is kunststof met een metalen staander. De andere Motiv microfoons zijn robuuster gemaakt maar kennen daardoor ook een hogere prijs. De MV5 is niet bedoeld om overal mee naar toe te nemen. De geluidskwaliteit is prima en beter dan elke ingebouwde microfoon. Ook voor skype gesprekken is de MV5 ideaal.
© 2004-2022 ID-Tank