Røde VideoMic Me voor bijna professioneel geluid met smartphones


rode_videomic_me_bare


Røde VideoMic Me

Professioneel Audio voor smartphones

Røde is de Australische rebelse microfoon maker die audio kwaliteit betaalbaar maakt. Het was Røde die de eerste video microfoon maakte voor filmers met een camcorder of digitale foto camera. Nu lanceert Røde de eerste serieuze oplossing voor goed geluid op de iPhone of andere smartphone.

Rode-videomic-family

VideoMic is de familie naam voor een hele reeks microfoons die Røde maakt voor freelancers en hobbyfilmers. De prijskwaliteit is echter zo goed dat steeds meer professionals inmiddels ook zijn overgestapt. De kwaliteit zit in het materiaalgebruik, de audiokwaliteit en duurzaamheid van de producten. De Australiers richten zich op de groter wordende groep filmers met productie aantallen en bescheiden marketing, waardoor prijzen vriendelijk blijven. Een Røde microfoon is voor veel vloggers de basis voor goed geluid onder hun filmpjes op YouTube.


Rode-videomic-me-girls

Professioneel
Nu is er dan de VideoMic Me. Een iOS microfoon die extreem gevoelig is. Hij gaat in de hoofdtelefoon ingang van het iOS apparaat. Vaak zal dit een iPhone zijn, maar het kan net zo goed een iPad of iPod Touch zijn. Omdat de microfoon zo gevoelig is, levert Røde ook een deadcat of windruis filter. Dit maakt het volume van de microfoon erg groot, maar is bij een Apple product geen probleem. De lens zit aan de andere kant van de smartphone dan de hoofdtelefoon ingang. Bij sommige Android smartphones kan dit wel een probleem zijn. Even checken voor aanschaf dus!

Het is werkelijk plug-and-record met de VideoMic Me. Geen batterijen of accu. Het minimale beetje voeding wat de microfoon nodig heeft, haalt ie uit de mini jack aansluiting. Voor selfies is de microfoon perfect. Maar ook gewoon filmen met je smartphone kan beter met de VideoMic Me dan met de standaard smartphone of tablet microfoon. Je moet natuurlijk wel even de microfoon omdraaien. Dat was ik even vergeten bij enkele opnamen in het filmpje hieronder.Conclusie
De Røde jongens hebben het weer geflikt; een top prestatie in prijs/kwaliteit. Voor een paar tientjes wordt de audio van filmen met een smartphone bijna professioneel.
Clicky Web Analytics