September Gadget | The Gadgetman

Soepel filmen als een ProManfrotto ModoSteady
De eerste steadycam voor elke videofilmer.

Manfrotto staat al jaren voor kwaliteit als het om statieven en andere foto en video toebehoren gaat. Slim ontworpen producten met een kwaliteits afwerking en een stoer tijdloos design. Nu introduceert Manfrotto de ModoSteady. Dit is een 3 in 1 product. De ModoSteady is een eenvoudige steadycam; schouderstatief en tafelstatief.Als schouderstatief biedt de ModoSteady altijd een stabiel beeld. Filmen met een camera in deze stand maakt het ook makkelijker om de camera op het onderwerp gericht te houden terwijl de filmer om zich heen kan kijken.

Revolutionair zijn steadycams al niet meer. Deze balanceer hulpmiddelen maken het mogelijk om al lopend te filmen en mooie soepele shots te maken. De Glidecam was één van de eerste met producten voor de serieuze hobbyist. Echter nog steeds relatief onbetaalbaar en vooral oerlomp. De ModoSteady is bijzonder fraai gemaakt en afgewerkt en lijkt te werken. Wanneer de ModoSteady in deze stand is uitgeklapt is de camera zelfs qua gewicht te centreren. De handige ronde statiefplaat maakt verplaatsen van de camera naar links of rechts mogelijk. Hierdoor is een goede balansering mogelijk.
Gewicht plaatjes in het onderste deel zorgen voor het balans gewicht. Er komen verschillende versies afgestemd op de gewichtsklasse van de camera. Finetuning is mogelijk door het verwijderen/toevoegen van gewichtsplaatjes. Tijdens gebruik duwt de duim licht tegen het kogelgewricht om de beweging te controleren. Enige oefening vereist, maar de leercurve lijkt sneller dan welke andere steadycam voor consumenten.


De ModoSteady is ook als superhandig tafelstatief te gebruiken. Het handvat klapt als een paraplu open en staat rotsvast op de ondergrond. De handel maakt het zelfs nog mogelijk om pan en beperkte wipe bewegingen met de camera te maken. Wanneer we uitgespeeld zijn is de Modosteady ook nog als geheel bijzonder klein op te klappen. Dit lijkt een klapper van een product te zijn!

Verwachte prijs: 140 Euro
Meer info: Manfrotto Modo website
© 2004-2022 ID-Tank